Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι καλύτερες προτάσεις για να vlogάρεις από το smartphone σου!

Οι καλύτερες προτάσεις για να vlogάρεις από το smartphone σου!

Τι θα έλεγες να βλέπαμε τις καλύτερες προτάσεις smartphones με βάση τις επιδόσεις τους στην εγγραφή βίντεο;

Μια φορά κι έναν καιρό, το να γράψει κάποιος σε βίντεο τις περιπέτειες ή τις σκέψεις του ήταν ολόκληρη… ιστορία. Εννοείται βέβαια πως σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει κατά πολύ. Από τη μία πλατφόρμες όπως το TikTok, το Instagram και το YouTube είναι έτοιμες να υποδεχθούν κάθε είδους κλιπάκι και να το προβάλλουν στα μάτια εκατομμυρίων χρηστών, ενώ από την άλλη τα σύγχρονα smartphones δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τις βιντεοκάμερες! Εκπληκτική σταθεροποίηση εικόνας, Ultra HD αναλύσεις και βελτιστοποίηση λήψεων μέσω AI είναι μερικές μόνο από τις λειτουργίες που θα κάνουν τα βίντεό σου αχτύπητα!

Τι θα έλεγες να βλέπαμε τις καλύτερες προτάσεις smartphones με βάση τις επιδόσεις τους στην εγγραφή βίντεο;

Xiaomi Mi 10 (108+13+2+2 MP)

Φώτα, κάμερα, πάμε! Το Xiaomi Mi 10 θα βγάλει τον σκηνοθέτη που κρύβεις μέσα σου χάρη στο άρτιο hardware και το άκρως εντυπωσιακό software που διαθέτει. Έρχεται με κύρια κάμερα 108 MP, φακό επτά στοιχείων και AI 2.0, όντας σε θέση να καταγράψει βίντεο σε ανάλυση 8Κ -με λίγα λόγια ό,τι καλύτερο μπορείς να φανταστείς. Το πανίσχυρο Pro mode (ShootSteady, Focus Peaking, AE/AF Lock) και ο στερεοφωνικός ήχος θα «απογειώσουν» το τελικό αποτέλεσμα, με το κινηματογραφικό καδράρισμα 2,35:1 να ολοκληρώνει ιδανικά το πακέτο.

Apple iPhone 12 Pro Max (12+12+12 MP + αισθητήρας LiDAR)

Η ναυαρχίδα της Apple ενσωματώνει πιθανότατα το πληρέστερο σύστημα καμερών που έχουμε δει σε smartphone. Οι τρεις κάμερες του iPhone 12 Pro Max (ευρυγώνιος f/1,6, υπερευρυγώνιος f/2,4, τηλεφακός f/2,2) διαθέτουν μεγαλύτερα pixels στα 1,7 μm και κατά 87% καλύτερη απόδοση σε σκοτεινά περιβάλλοντα. Σε συνδυασμό δε με τον αισθητήρα LiDAR που προσδιορίζει με απόλυτη ακρίβεια το βάθος πεδίου και τις τεχνολογίες 10-bit HDR και Dolby Vision για 60 φορές περισσότερα χρώματα, θα σου προσφέρουν βίντεο με την υψηλότερη ποιότητα που είδες ποτέ.

Samsung Galaxy A72 (64+12+8+5 MP)

Ένα smartphone που ακροβατεί μεταξύ των mid-range και high-end κατηγοριών, το Galaxy A72 θα σου επιτρέψει να τραβήξεις βίντεο σαν επαγγελματίας. Διαθέτει τέσσερις κάμερες: κύρια 64 MP (f/1,8, OIS), υπερευρυγώνια 12 MP (f/2,2), macro 5 MP (f/2,4) και τηλεφακό 8 MP (f/2,4, OIS). Το σύστημα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας θα σου χαρίσει εξαιρετικά ομαλές λήψεις, κάνοντάς σε να ξεχάσεις τις θολές εικόνες. Εκμεταλλεύσου τη λειτουργία ultra-wide experience και αιχμαλώτισε ακόμα περισσότερα ενώ ακόμα κι αν θελήσεις να τραβήξεις ένα γρήγορο selfie clip με την κάμερα πρόσοψης, τα 32 MP της θα σε καλύψουν απόλυτα.

Honor 20 (48+16+2+2 MP)

Προσιτό και ευέλικτο, το Honor 20 κρύβει μέσα του σύστημα τεσσάρων καμερών έτσι ώστε να αιχμαλωτίσεις ζωηρά χαμόγελα, υπέροχα τοπία και σβέλτες κινήσεις με κάθε λεπτομέρεια. Η κύρια κάμερά του διαθέτει αισθητήρα Sony IMX586 (1/2 ιντσών CMOS με f/1,8) ανάλυσης 48 MP για υπέροχες λήψεις. Σε αυτές περιλαμβάνεται και slow-motion βίντεο στα 960 καρέ/δευτερόλεπτο (σε ανάλυση 720p μάλιστα) για να μη χάνεις στιγμή ακόμα κι όταν η δράση εξελίσσεται ακατάπαυστα. Την ίδια στιγμή η κάμερα πρόσοψης των 32 MP με λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης είναι ό,τι πρέπει για selfies και βίντεο.

Xiaomi Redmi Note 10 Pro (108+8+5+2 MP)

Το Redmi Note 10 Pro είναι μία συσκευή που ενσωματώνει τεχνολογίες επιπέδου ναυαρχίδας. Η τετραπλή της κάμερα με κύρια ανάλυση 108 MP άλλωστε δύσκολα περνά απαρατήρητη, κάτι που ισχύει και με τις επιδόσεις της στον τομέα του βίντεο -μεταξύ άλλων. Τράβα time-lapses επαγγελματικού επιπέδου με προαιρετικό εφέ telemacro για ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Οι κάμερες στην πρόσοψη και την πίσω όψη συνδυαάζονται τέλεια, επιτρέποντάς σου να εξαντλήσεις τη δημιουργικότητά σου ενώ το σύστημα ShootSteady θα σου χαρίσει λήψεις τόσο σταθερές που θα ‘ναι λες και τις τράβηξες με gimbal.

Samsung Galaxy S21 Ultra (108+12+10+10 MP)

Η επανάσταση στο βίντεο ξεκινά με το Galaxy S21 Ultra. Το καμάρι της Samsung προσφέρει δυνατότητα εγγραφής σε ανάλυση 8Κ στα 24 fps για κλιπ που δείχνουν καλύτερα απ’ ό,τι οι ταινίες στο σινεμά! Ανέβασέ τα μεμιάς στο YouTube και μοιράσου τα με τους φίλους σου, εναλλακτικά απλά αιχμαλώτισε τα ενσταντανέ που προτιμάς σε εκπληκτικά υψηλή ανάλυση. Ενεργοποίησε το Super Steady ή το SuperSmooth 60fps Video για τις ομαλότερες λήψεις που πραγματοποίησες ποτέ και επεξεργάσου το τελικό αποτέλεσμα καρέ-καρέ με τη βοήθεια του S Pen.

Apple iPhone 12 mini (12+12 MP)

Το iPhone 12 mini είναι η τέλεια λύση για ‘σένα που θες μία συμπαγή συσκευή προκειμένου να τη χρησιμοποιείς άνετα με το ένα σου χέρι. Υιοθετώντας design που έχει λατρέψει το κοινό, έρχεται με δύο κάμερες: μία ευρυγώνια f/1,6 και μία υπερευρυγώνια f/2,4. Αμφότερες έχουν ανάλυση 12 MP ενώ βασίζονται σε φακούς επτά στοιχείων, χαρίζοντας φανταστικές επιδόσεις μέρα και νύχτα. Με 27% βελτιωμένη εγγραφή εικόνας και δυνατότητα λήψης 4K HDR βίντεο με Dolby Vision, τα βίντεό σου θα αναδεικνύουν τη φωτεινότητα των προσώπων αποτυπώνοντας παράλληλα την υφή του δέρματος όπως πραγματικά είναι. Αποτελέσματα που δεν έχουν προηγούμενο.

Poco X3 Pro (48+8+2+2 MP)

Με εξαιρετική σχέση τιμής/απόδοσης, το Poco X3 Pro ενσωματώνει σπουδαίες τεχνολογίες που θα σου επιτρέψουν να αποτυπώσεις κάθε στιγμή της καθημερινότητάς σου με εκπληκτική ποιότητα. Το σύστημα καμερών του αποτελείται από τέσσερις φακούς: κύριος 48 MP (f/1,79, μέγεθος pixel 1,6 μm και τεχνολογία 4-in-1 Large Pixel), υπερευρυγώνιος 8 MP (f/2,2, γωνία 119ο), macro και αισθητήρας βάθους από 2 MP έκαστος. Χάρη σ’ αυτούς, θα έχεις τη δυνατότητα να τραβάς βίντεο ακόμα και σε 4K ανάλυση ενώ προσφέρεται και δυνατότητα ταυτόχρονης εγγραφής από κάμερες σε πρόσοψη και πίσω όψη.

Realme GT (64+8+2 MP)

Το Realme GT δεν είναι απλά μία συσκευή με εξαιρετικά στάνταρ κατασκευής αλλά και ένα ιδιαίτερα αξιόλογο camera phone. Είναι εξοπλισμένο με τριπλή κάμερα η οποία θα καλύψει τα «θέλω» ακόμα και των πλέον απαιτητικών. Ο κύριος αισθητήρας της άλλωστε, είναι ο IMX682 της Sony στα 64 MP ενώ πλαισιώνεται από υπερευρυγώνια στα 8 MP με γωνία 119ο και φακό macro. Το Ultra Nightscape Video 2.0 αναγνωρίζει τις συνθήκες φωτισμού προσαρμόζοντας αυτόματα τη λειτουργία της κάμερας τη στιγμή που η εγγραφή γίνεται στα 60 fps ακόμα και σε 4Κ ανάλυση.

Xiaomi Mi 11i (108+8+5 MP)

Ένας πραγματικός… αστέρας του κινηματογράφου, το Xiaomi Mi 11i θα σε μαγέψει με την ποιότητα των βίντεο που είναι σε θέση να χαρίσει. Ο συνδυασμός άλλωστε των τριών καμερών του (κύρια 108 MP, υπερευρυγώνια 8 MP, telemacro 5 MP) είναι τέτοιος που θα αιχμαλωτίσει άκοπα και την παραμικρή λεπτομέρεια. Η λειτουργία One-Click AI Cinema θα σου επιτρέψει να δημιουργήσεις το δικό σου κλιπ επιλέγοντας μέσα από μια σειρά εντυπωσιακών εφέ που θα αφήσουν τους φίλους σου με το στόμα ανοιχτό. Σε αυτά πρόσθεσε και το τριπλό μικρόφωνο με δυνατότητα Audio Zoom και μιλάμε για μία από τις εντυπωσιακότερες προτάσεις της αγοράς.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024