Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν θα φροντίσουν για το μέλλον των κληρονόμων τους

Ποια είναι η κυριότερη ανησυχία σας για την κληρονομιά που θα αφήσετε στα παιδιά σας; Για τους περισσότερους, μαντεύουμε πως θα είναι το αν θα υπάρχει κάτι για να αφήσουν – ή, μέχρι πρόσφατα, το κόστος της γονικής παροχής. Όμως φαίνεται πως εξίσου προβληματισμένοι με εσάς είναι και οι… πλούσιοι, αν και – φυσικά – για εντελώς διαφορετικές πτυχές του ζητήματος «κληρονομιά».

Πρόσφατη έρευνα της Motley Fool, ζήτησε από 2.000 άτομα με περιουσία που ξεπερνά το $1 εκατ. να μοιραστούν την άποψή τους για το ζήτημα της κληρονομιάς.

Και φαίνεται πως οι περισσότεροι από αυτούς, και συγκεκριμένα το 67% περίπου, ανησυχεί κυρίως για το ενδεχόμενο να αφήσει… υπερβολικά πολλά χρήματα στους κληρονόμους.

Τι τους ανησυχεί

Πολλοί παράγοντες κάνουν τους πλούσιους διστακτικούς στο να αφήσουν μεγάλα ποσά στα παιδιά τους, με κεντρικότερους από αυτούς τον φόβο ότι θα χρησιμοποιήσουν «ανεύθυνα» την περιουσία τους ή «θα γίνουν τεμπέληδες» εξαιτίας της κληρονομιάς τους.

Όπως εξήγησε στο CNBC ο αναλυτής της Motley Fool, Τζακ Κάποραλ, πολλοί πλούσιοι γονείς σκοπεύουν να θέσουν όρους στη διαθήκη τους προκειμένου οι κληρονόμοι τους να υιοθετήσουν τις αξίες που θεωρούν σημαντικές, όπως η σκληρή δουλειά, οι ακαδημαϊκές επιδόσεις και η επαγγελματική ανέλιξη.

Στο πλαίσιο της έρευνας, το 85% των πλουσίων που έπρεπε να αντεπεξέρθουν σε συγκεκριμένες απαιτήσεις των γονιών τους για να λάβουν οι ίδιοι τις περιουσίες τους συμφωνούν ότι μπορούν να γίνουν υπερβολές όσον αφορά το ποσό που εισπράττει ένας κληρονόμος από τη διαθήκη των γονιών του.

Το 84% των συμμετεχόντων που κληρονόμησαν ποσά μεταξύ $500.000 και $1 εκατ. συμφώνησαν με αυτή τη δήλωση, γεγονός που ο Κάποραλ αποδίδει στις δικές τους εμπειρίες.

Από την άλλη, μόλις το 78,5% εκείνων που κληρονόμησαν από $100.000 έως $500.000 και το 69% εκείνων που κληρονόμησαν κάτω από $100.000 πιστεύουν το ίδιο.

Σημαίνει αυτό ότι δεν θα αφήσουν πολλά χρήματα στα παιδιά τους;

Φυσικά και όχι. Το 60% των συμμετεχόντων, εξάλλου, θεωρεί «πολύ σημαντικό» το να αφήσεις κληρονομιά στα παιδιά σου, ενώ περίπου το 34% σκοπεύει να κληροδοτήσει στα παιδιά του πάνω από το 50% της περιουσίας του.

Με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr