Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Από τον Βαν Γκογκ στον Τζίμι Χέντριξ» - Καλλιτεχνικά διαμάντια θα πωληθούν σε δημοπρασία

«Από τον Βαν Γκογκ στον Τζίμι Χέντριξ» – Καλλιτεχνικά διαμάντια θα πωληθούν σε δημοπρασία

Η δημοπρασία με τίτλο «Fabulous Autographs & Art, From Van Gogh to Hendrix» έχει προγραμματιστεί για τις 29 Σεπτεμβρίου

Ιστορικά αυτόγραφα, σπάνια βιβλία, έργα τέχνης, αφίσες, φωτογραφίες και συλλεκτικά αντικείμενα που φέρουν την υπογραφή διάσημων προσωπικοτήτων πωλούνται στην επόμενη μεγάλη διαδικτυακή δημοπρασία της University Archives με έδρα το Γουίλτον του Κονέκτικατ στις ΗΠΑ.

Η δημοπρασία με τίτλο «Fabulous Autographs & Art, From Van Gogh to Hendrix» έχει προγραμματιστεί για τις 29 Σεπτεμβρίου με κύριες κατηγορίες τέχνη, λογοτεχνία, αθλητισμός, ψυχαγωγία, αφίσες και φωτογραφίες, αεροπλοϊα και διάστημα, ιστορία, παγκόσμιοι ηγέτες, πρόεδροι και πρώτες κυρίες των ΗΠΑ.

Περίπου το ένα τέταρτο της δημοπρασίας είναι αφιερωμένο σε καλλιτέχνες και είναι μέρος της συλλογής του Νόελ Γκόλντμπλατ από το Σικάγο, ιδιοκτήτη του πολυκαταστήματος Goldblatt, δήλωσε ο Τζον Ρεζνίκοφ, πρόεδρος και ιδιοκτήτης της University Archives. Ένα άλλο μεγάλο τμήμα αποτελείται από vintage αφίσες και φωτογραφίες που συγκεντρώθηκαν από έναν συλλέκτη του Κονέκτικατ. Έχουμε υπέροχο υλικό σε πολλές κατηγορίες, διευκρίνισε.

Στίχοι ύμνου γραμμένοι από τον Βίνσεντ Βαν Γκογκ στα αγγλικά και τα ολλανδικά συνολικά 115 λέξεις, ένα από τα πιο σπάνια χειρόγραφα όλων των εποχών εκτιμάται ότι θα πωληθεί έως και 50.000 δολάρια.

Έγγραφο υπογεγραμμένο από τον Γάλλο ζωγράφο Πολ Γκογκέν από τα τελευταία χρόνια της ζωής του, όταν ζούσε στα νησιά Μαρκίζ, στη Γαλλική Πολυνησία αναμένεται να πωληθεί στην τιμή των 15.000-20.000 δολαρίων.

Δισέλιδο γράμμα γραμμένο και υπογεγραμμένο από τον Μπρους Λι προς τον συμπρωταγωνιστή του στην ταινία Fists of Fury, Μπομπ Μπέικερ με ημερομηνία 22 Νοεμβρίου του 1972 αναμένεται να πωληθεί 10.000-12.000 δολάρια.

Αφίσα της συναυλίας του Τζίμι Χέντριξ στο Fillmore East του 1968 σε εξαιρετική κατάσταση, του καλλιτέχνη Ντέιβιντ Μπιρντ, η οποία θεωρείται από τις πιο εμβληματικές της ροκ μουσικής εκτιμάται ότι θα πωληθεί έναντι 6.000- 7.000 δολαρίων.

Φωτογραφία του Τζον Λένον στην οποία εμφανίζεται να χαιρετά θαυμαστές των Beatles στο Σάλτζμπουργκ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Help! αναμένεται να πωληθεί έως 3.000 δολάρια.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024