Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πόσο καιρό θα μείνει στη φυλακή η δράστρια της επίθεσης με το βιτριόλι

Πόσο καιρό θα μείνει στη φυλακή η δράστρια της επίθεσης με το βιτριόλι

Σχετικά με την μη εμφάνιση της κατηγορούμενης στη δίκη, ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας ανέφερε ότι ναι μεν το δικαιούται, ωστόσο «αν διατάξει το δικαστήριο, θα πρέπει να εμφανιστεί η κατηγορούμενη. Αδύνατο να μην καλέσει το δικαστήριο την κατηγορούμενη» πρόσθεσε.

Τις εξελίξεις στη δίκη για την επίθεση με το βιτριόλι σχολίασε στο MEGA Σαββατοκύριακο ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, το αδίκημα περί απόπειρας ανθρωποκτονίας που αποδόθηκε στην κατηγορούμενη, με τον προηγούμενο Ποινικό Κώδικα, επέσυρε ποινή φυλάκισης 10 έως 20 χρόνια. «Ακόμα και ελαφρυντικά να είχε κάποιος, η ποινή δεν μπορούσε να είναι μικρότερη από 10 χρόνια».

Πλέον, συνέχιζε ο δικηγόρος, «με τον νέο κώδικα η ποινή είναι 5 έως 15 χρόνια. Εάν μάλιστα το δικαστήριο δεχθεί ελαφρυντικά, μπορεί η ποινή να είναι από 1 έως έξι χρόνια φυλάκισης».

Ακόμα, ο κ. Κούγιας, υπογράμμισε ότι η γραμμή υπεράσπισης της κατηγορούμενης για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη «στέκεται νομικά», ενώ όπως είπε το ζήτημα του δόλου θα είναι το καθοριστικό της υπόθεσης.

Σχετικά με την μη εμφάνιση της κατηγορούμενης στη δίκη, ο δικηγόρος, ανέφερε ότι ναι μεν το δικαιούται, ωστόσο «αν διατάξει το δικαστήριο, θα πρέπει να εμφανιστεί η κατηγορούμενη. Αδύνατο να μην καλέσει το δικαστήριο την κατηγορούμενη».

Τέλος, σχολιάζοντας την εξαίρεση των γυναικών από το σώμα των ενόρκων, επισήμανε ότι «οι άντρες σε αυτού του είδους τα αδικήματα είναι πιο αυστηροί από τις γυναίκες».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024