Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως από τις 4 Οκτωβρίου καταργεί το σύστημα «φωτεινού σηματοδότη» για τη διάκριση χωρών ανάλογα με την επικινδυνότητα από τον κοροναϊό.

Στη θέση του, θα διατηρηθεί μόνο μία κόκκινη λίστα, με χώρες από τις οποίες οι ταξιδιώτες θα υποχρεώνονται σε 11ήμερη καραντίνα σε ξενοδοχείο με δικά τους έξοδα, καθώς και σε δύο τεστ PCR, όπως ισχύει τώρα.

Για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από όλες τις υπόλοιπες χώρες, δηλαδή τις μέχρι τώρα «πράσινες» ή «πορτοκαλί», από την ίδια ημερομηνία θα πάψει να ισχύει η υποχρέωση διαγνωστικού τεστ πριν από την πτήση προς την Αγγλία.

Αργότερα μέσα στον Οκτώβριο, μάλιστα, πάλι μόνο για τους πλήρως εμβολιασμένους, το τεστ της δεύτερης ημέρας από την άφιξη, που μέχρι τώρα έπρεπε να είναι μοριακό (PCR), θα αντικατασταθεί από ένα απλό και φθηνότερο rapid test.

Οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες θα συνεχίσουν να έχουν την υποχρέωση για τεστ πριν την πτήση προς Αγγλία και για τεστ PCR μετά την άφιξη.

Ο υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, που έκανε τις ανακοινώσεις, γνωστοποίησε επίσης ότι, από τις 22 Σεπτεμβρίου, οκτώ χώρες βγαίνουν από την κόκκινη λίστα.

Ο κ. Σαπς τόνισε ότι τι νέο σύστημα θα ισχύει μέχρι τουλάχιστον το νέο έτος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο