Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία - Διατηρείται μόνο η «κόκκινη» ταξιδιωτική λίστα – Τι ισχύει για εμβολιασμένους

Βρετανία – Διατηρείται μόνο η «κόκκινη» ταξιδιωτική λίστα – Τι ισχύει για εμβολιασμένους

Οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες θα συνεχίσουν να έχουν την υποχρέωση για τεστ πριν την πτήση προς Αγγλία και για τεστ PCR μετά την άφιξη

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως από τις 4 Οκτωβρίου καταργεί το σύστημα «φωτεινού σηματοδότη» για τη διάκριση χωρών ανάλογα με την επικινδυνότητα από τον κοροναϊό.

Στη θέση του, θα διατηρηθεί μόνο μία κόκκινη λίστα, με χώρες από τις οποίες οι ταξιδιώτες θα υποχρεώνονται σε 11ήμερη καραντίνα σε ξενοδοχείο με δικά τους έξοδα, καθώς και σε δύο τεστ PCR, όπως ισχύει τώρα.

Για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από όλες τις υπόλοιπες χώρες, δηλαδή τις μέχρι τώρα «πράσινες» ή «πορτοκαλί», από την ίδια ημερομηνία θα πάψει να ισχύει η υποχρέωση διαγνωστικού τεστ πριν από την πτήση προς την Αγγλία.

Αργότερα μέσα στον Οκτώβριο, μάλιστα, πάλι μόνο για τους πλήρως εμβολιασμένους, το τεστ της δεύτερης ημέρας από την άφιξη, που μέχρι τώρα έπρεπε να είναι μοριακό (PCR), θα αντικατασταθεί από ένα απλό και φθηνότερο rapid test.

Οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες θα συνεχίσουν να έχουν την υποχρέωση για τεστ πριν την πτήση προς Αγγλία και για τεστ PCR μετά την άφιξη.

Ο υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, που έκανε τις ανακοινώσεις, γνωστοποίησε επίσης ότι, από τις 22 Σεπτεμβρίου, οκτώ χώρες βγαίνουν από την κόκκινη λίστα.

Ο κ. Σαπς τόνισε ότι τι νέο σύστημα θα ισχύει μέχρι τουλάχιστον το νέο έτος.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024