Το SPD προηγείται δημοσκοπικά και σε δύο κρατίδια στα οποία θα γίνoυν τοπικές εκλογές στις 26 Σεπτεμβρίου

Η 26η Σεπτεμβρίου θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο εκλογικό θρίαμβο για το SPD: Οι Σοσιαλδημοκράτες όχι μόνο προηγούνται σε όλες τις δημοσκοπήσεις για τις ομοσπονδιακές εκλογές, αλλά επίσης και στις δημοσκοπήσεις για τις τοπικές εκλογές των κρατιδίων Μεκλεμβούργο-Πομερανία και Βερολίνο.

Στη γερμανική πρωτεύουσα και κρατίδιο ταυτόχρονα, το SPD προηγείται με μια μονάδα των Πρασίνων, με 21%, αν και αυτό το προβάδισμα είναι τώρα μικρότερο από ό,τι σε αντίστοιχη έρευνα του Ινστιτούτου Infratest, την οποία επίσης είχε διενεργήσει για λογαριασμό και πάλι του δεύτερου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ZDF.

Το ποσοστό του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) ανέρχεται  σε 17%, της Αριστεράς (Die Linke) σε 12%, της Εναλλακτικής για τη Γερμανία  (AfD) σε 9% και του Φιλελεύθερου κόμματος  (FDP) στο 8%. Το ποσοστό των μικρότερων κομμάτων ανέρχεται συνολικά στο ποσοστό-ρεκόρ 13%.

Το SPD είναι η αδιαμφισβήτητα ισχυρότερη δύναμη στο βορειοδυτικό κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Πομερανία με 38%, ακολουθούμενο από το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία  (AfD) με 17%, το CDU με 15% και την Αριστερά με 11%.

Οι Πράσινοι και το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) μπορούν να ελπίζουν ότι θα εκπροσωπηθούν αυτή τη φορά στο τοπικό κοινοβούλιο, στο οποίο κανένα από τα δύο δεν εκπροσωπείται σήμερα, λαμβάνοντας 6% έκαστο. Τα άλλα κόμματα φτάνουν, όλα μαζί, στο 7%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr