Φωτογραφίες: Automedia

Την άνοιξη του 2020, η κορεατική φίρμα σύστησε στο κοινό ένα εξαιρετικά κομψό πρωτότυπο με την ονομασία Prophecy και τα χαρακτηριστικά ενός τετράθυρου μοντέλου ηλεκτροκίνητου, κύριος στόχος του οποίου ήταν να δείξει την σχεδιαστική κατεύθυνση των μοντέλων της Hyundai αλλά και το ηλεκτροκίνητο μέλλον.

Η συνέχεια για το εντυπωσιακό Prophecy δίνεται πλέον από τα πεδία δοκιμών, όπου η Hyundai εξελίσσει ένα σαφώς πιο προσγειωμένο σχεδιαστικά τετράθυρο μοντέλο το οποίο θα γίνει μέλος της ηλεκτροκίνητης γκάμας των Ioniq, υιοθετώντας  τον αριθμό 6, τη σχεδιαστική διαφορετικότητα που εισήγαγε το Ioniq 5 και φυσικά ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο σύνολο.

Σχεδιαστικά, αν και το δοκιμαστικό πρωτότυπο που εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό δεν διαπνέεται από την coupe, σπορ υπερβολή του πρωτότυπου, το βαρύ καμουφλάζ δείχνει να κρύβει καλά αναλογίες και επιμέρους χαρακτηριστικά που παραπέμπουν στο concept.  Ενδεικτική είναι η χάραξη της οροφής και παρόλο που το καμουφλάζ δεν αφήνει να διαφανεί τίποτα από το πίσω τμήμα, αναμένεται να καταλήγει σε μια εξίσου διαφορετική αισθητική αν και όχι τόσο εντυπωσιακή όσο στην περίπτωση του concept για τους προφανείς λόγους πρακτικότητας.

Στην αθέατη πλευρά του μοντέλου, θα πάρουν θέση αμιγώς ηλεκτρικά σύνολα στα πρότυπα του Ioniq 5 προσφέροντας τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε ένα ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ και δικίνητες ή τετρακίνητες διαμορφώσεις, ισχύος από 170 έως 306 ίππους. Με δεδομένη την πρόσφατη παρουσία μιας έκδοσης Ν του Ioniq 5 στα πεδία δοκιμών, ανάλογο θα πρέπει να προδιαγράφεται και το μέλλον του Ioniq.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο