Από τα μέσα του καλοκαιριού και με την έναρξη του 4ου κύματος της πανδημίας παρατηρείται ενδονοσοκομειακή διασπορά του κοροναϊού σε κάποια νοσοκομεία. Η ΕΙΝΑΠ αποδίδει το φαινόμενο αυτό στην έλλειψη προσωπικού σε αυτά τα νοσοκομεία, και στην επιστολή της προς τον Θ. Πλεύρη επισημαίνει ότι «[...] το προσωπικό δεν θα πρέπει να φροντίζει περιστατικά Covid και non Covid ταυτόχρονα»

Από τα μέσα του καλοκαιριού και με την έναρξη του 4ου κύματος της πανδημίας παρατηρείται ενδονοσοκομειακή διασπορά του κοροναϊού σε κάποια νοσοκομεία, όπου οι ελλείψεις προσωπικού έχουν γιγαντωθεί, επισημαίνει, σε επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας, Θ. Πλεύρη, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).

Το προσωπικό δεν πρέπει να φροντίζει ταυτόχρονα περιστατικά covid και non covid

Όπως σημειώνει, μόνη λύση στην καταπολέμηση της ενδονοσοκομειακής διασποράς του ιού είναι τόσο η τήρηση όλων των μέτρων ατομικής προστασίας από τους ασθενείς και τους επισκέπτες, όσο και από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

«Οι θάλαμοι και οι χώροι νοσηλείας θα πρέπει να είναι κατάλληλοι, ενώ το προσωπικό δεν θα πρέπει να φροντίζει περιστατικά Covid και non Covid ταυτόχρονα» υπογραμμίζει η ΕΙΝΑΠ.

Ο εμβολιασμός δεν είναι πανάκεια χωρίς μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ

Όπως συμπληρώνει, «είναι εμφανές ότι, παρότι σχεδόν όλοι οι υγειονομικοί είναι εμβολιασμένοι, αυτό από μόνο του δεν αποτελεί πανάκεια, αν δεν ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Απαιτούμε να ενισχυθούν άμεσα με μόνιμο προσωπικό τα νοσοκομεία, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι και να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας εργαζομένων και νοσηλευομένων» τονίζει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr