Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπαρτζώκας – «Να χτίσουμε μία σκληρή ομάδα και να προσαρμοστούμε στις συνθήκες»

Μπαρτζώκας – «Να χτίσουμε μία σκληρή ομάδα και να προσαρμοστούμε στις συνθήκες»

O Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τον Ολυμπιακό της νέας περιόδου στη διάρκεια της media day των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός έχει την τιμητική του σήμερα από την Euroleague, με τους ερυθρόλευκους να πραγματοποιούν την media day τους για την νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στην κάμερα της NOVA για την ομάδα που θέλει να δημιουργήσει, αλλά και για τα νέα στοιχεία που θα παρουσιάσει ο Ολυμπιακός στο παρκέ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού:

Για το τι θα παρουσιάσει ο Ολυμπιακός τη νέα σεζόν: «Η φιλοσοφία κάθε προπονητή είναι να εξελίσσει το μπάσκετ και νομίζω αν δεν αλλάζεις με όσα συμβαίνουν στο μπάσκετ όπως η αλλαγή των κανονισμών, η εξέλιξη της αθλητικότητας και η βελτίωση της ταχύτητας εκτέλεσης θα μείνουν λίγο έξω από τις εξελίξεις. Εμείς θέλουμε να παίξουμε με ταχύτητα και να προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας στις απαιτήσεις της Euroleague, γιατί η Euroleague είναι το πιο σκληρό πρωτάθλημα τόσο όσο έχει να κάνει με το μέταλλο που πρέπει να έχεις, αλλά και όσον αφορά τον τρόπο που πρέπει να χρησιμοποιήσεις το σώμα σου, καθώς είναι πιο σκληρό από το ΝΒΑ. Κάτι που έχουν παραδεχτεί όλοι. Και οι προπονητές, αλλά και οι παίκτες που έρχονται από το ΝΒΑ και δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στο παιχνίδι και την ένταση του».

Για την προσθήκη του Φαλ: «Επειδή συζητιέται αυτό για το ότι έψαχνα κοντούς ψηλούς δεν είναι αλήθεια. Εγώ έψαχνα γρήγορους ψηλούς. Αλλά αυτοί πάνε στο ΝΒΑ. Έτσι προσαρμόζεσαι σε κάποιες περιπτώσεις πιο κοντών παικτών. Από την άλλη υπάρχει μία στροφή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ όσον αφορά το μέγεθος. Για παράδειγμα η Ρεάλ πέρυσι έπαιζε με Ταβάρες και Πουαριέ μαζί. Φέτος ήμασταν τυχεροί και υπογράψαμε τον Φαλ, ο οποίος έχει τα στοιχεία για να μας βοηθήσει».

Για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ: «Γυρνώντας στο ελληνικό πρωτάθλημα θα θέλαμε να πάρουμε έναν Έλληνα παίκτη. Ο Τάιλερ δεν έχει παίξει ποτέ στην Ελλάδα, αλλά έχει το διαβατήριο. Αυτή τη στιγμή είμαστε ευχαριστημένοι με το ρόστερ μας. Έχουμε έναν ικανοποιητικό αριθμό καλών παικτών. Ο γυμναστής μας λέει πως με βάση τα παιχνίδια που έχουμε στην Ευρωλίγκα και βάσει των στατιστικών στοιχείων δύο παίκτες δεν παίζουν σε κάθε ματς κατά μέσο όρο. Αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες. Επίσης υπάρχει η πανδημία του κορωνοϊού. Πέρυσι νόσησαν κάποιοι παίκτες μας, όπως και εγώ. Είναι ένας ιός δύσκολος. Οι αθλητές είναι νέοι και το ξεπερνούν πιο εύκολα, αλλά είναι δύσκολο».

Για την επιστροφή του κόσμου και την επιστροφή στη Basket League: «Καταρχήν το να παίζεις με κόσμο είναι περισσότερο από το αλάτι στο φαγητό. Δεν υπάρχει αθλητισμός χωρίς κόσμο. Για εμάς στον Ολυμπιακό ξέρετε πόσο σημαντικό είναι. Όπου και να παίζουμε έχει κόσμο. Ξέρω ότι οι βοηθοί μου δεν θα έχουν κανένα ρεπό όλο τον χρόνο. Θέλαμε πολύ να γυρίσουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα και να διεκδικήσουμε τίτλους. Μακάρι η χρονιά μας να τραβήξει πολύ και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα και να φτάσουμε να τελειώσουμε τα τελευταία ματς».

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024