Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Ολοκλήρωση του ιστορικού αγώνα με την εγγύηση της ΕΚΟ

EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Ολοκλήρωση του ιστορικού αγώνα με την εγγύηση της ΕΚΟ

Ένα μοναδικό τετραήμερο γεμάτο δράση, θεαματικά στιγμιότυπα και μηχανοκίνητη υπεροχή

Ισχυρή είναι πλέον η παρακαταθήκη για τη μόνιμη ένταξη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC). Η απόλυτη επιτυχία στη διεξαγωγή της φετινής διοργάνωσης, η ικανοποίηση των πληρωμάτων για τις αγωνιστικές συνθήκες, η μαζική προσέλευση των θεατών, το παγκόσμιο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από τους λάτρεις του είδους, η υποστήριξη από ισχυρούς χορηγούς όπως η ΕΚΟ, αλλά και η βούληση της Πολιτείας να προάγει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και την ασφαλή οδήγηση με τη διεξαγωγή αγώνων παγκόσμιας εμβέλειας επί ελληνικού εδάφους, οδήγησαν την Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) στην απόφαση να συμπεριλάβει, όχι μόνο για του χρόνου, αλλά και για το 2023 το εθνικό μας ράλλυ στο καλεντάρι του WRC.

Η ΕΚΟ, ως μέλος του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, στηρίζει διαχρονικά το ιστορικό «Ράλλυ των Θεών» το οποίο προσέφερε και πάλι ένα μοναδικό θέαμα ταχύτητας, γεμάτο αγωνία, δράση και ιδιαίτερες συγκινήσεις. Για ακόμη μια φορά φέτος, η ΕΚΟ στάθηκε αρωγός στη διοργάνωση, ενώ ταυτόχρονα υλοποίησε πρωτοβουλίες και παράλληλες δράσεις που χάρισαν ακόμα περισσότερη απόλαυση στο ιδιαίτερα απαιτητικό κοινό του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Επιστρέφοντας ξανά, ύστερα από 8 χρόνια απουσίας, στο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC), το μακροβιότερο ελληνικό δρώμενο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, εκκίνησε σε μια μεγάλη γιορτή την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Η πρώτη «ειδική» διαδρομή “Cosmote 5G Athens Stage”, με μήκος περίπου 1 χλμ., «κύκλωσε» την πλατεία Συντάγματος, περνώντας από το κέντρο της Αθήνας και μπροστά από την Βουλή των Ελλήνων, φέρνοντας την Ελλάδα στο προσκήνιο σε διεθνές επίπεδο. Χιλιάδες κόσμου είχαν την ευκαιρία να νιώσουν τη συγκίνηση ενός μοναδικού ράλλυ και να λάβουν μέρος στην ιστορική αυτή ημέρα.

Η ΕΚΟ, ως Μέγας Χορηγός και Χορηγός Ονομασίας της διοργάνωσης, έφερε το εμβληματικό ράλλυ ακόμα πιο κοντά στο κοινό, με μια σειρά από εκδηλώσεις στην καρδιά της Αθήνας, αλλά και στη Λαμία, που αποτέλεσε το κέντρο της δράσης. Δίνοντας το δυναμικό «παρών», η ΕΚΟ προσέφερε μια μοναδική εμπειρία WRC στο Σύνταγμα, με το περίπτερο ΕΚΟ και το ΕΚΟ VIP Stage που στήθηκε μπροστά στη Βουλή, η οποία συνεχίστηκε και στη Λαμία, στο EKO SERVICE PARK, αλλά και στα περίπτερα ΕΚΟ στις ειδικές διαδρομές. Εκατοντάδες επισκέπτες απόλαυσαν μια μοναδική «οδηγική» εμπειρία στους 2 αγωνιστικούς προσομοιωτές, κερδίζοντας συλλεκτικά δώρα ΕΚΟ, ενώ φωτογραφήθηκαν με ένα θρυλικό αυτοκίνητο MITSUBISHI EVO. Επιπλέον, το Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου, διοργανώθηκε μια ιδιαίτερη εκδήλωση στο περίπτερο της Εταιρίας που είχε στηθεί στην ειδική διαδρομή «Ελευθεροχώρι 1» στη Φθιώτιδα, όπου 120 συνεργάτες της ΕΚΟ απόλαυσαν τον αγώνα από ένα μοναδικό σημείο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος εξέφρασε τη συγκίνηση και την ικανοποίησή του για την άρτια και υψηλών προδιαγραφών διοργάνωση που, με τη βοήθεια χορηγών όπως και η ΕΚΟ, εξασφάλισε για άλλη μια χρονιά ένα ασφαλές θέαμα, γεμάτο αδρεναλίνη.

Η αυλαία του ιστορικού «Ράλλυ των θεών» έπεσε την Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου, στο EKO SERVICE PARK στη Λαμία, με την τελετή λήξης και την απονομή επάθλων στους οδηγούς που συγκέντρωσαν τους περισσότερους βαθμούς. Μεγάλος νικητής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις αναδείχθηκε ο νεαρός Φινλανδός της Toyota Κάλε Ροβάνπερα, ο οποίος πανηγύρισε στην Ελλάδα τη δεύτερη νίκη της καριέρας του. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Οτ Τάνακ με το Hyundai i20, ενώ ο Σεμπαστιέν Οζιέ της Toyota κατετάγη τρίτος, αυξάνοντας τη διαφορά του από τους άλλους διεκδικητές του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Με την ολοκλήρωση της της διοργάνωσης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ κ. Ανδρέας Σιάμισιης, σχολίασε: «Με την απόλυτα πετυχημένη ολοκλήρωση του φετινού ξεχωριστού αγώνα, δε μπορούμε παρά να νιώθουμε περηφάνεια και δικαίωση για την επιλογή μας να στηρίξουμε τη διεκδίκηση και τη διοργάνωση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακροπολις. Άλλωστε, ως ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και ΕΚΟ, στηρίξαμε τον αγώνα ακόμα και στις δύσκολες χρονιές που προηγήθηκαν και τώρα αποδείξαμε έμπρακτα σε όλο τον κόσμο ότι το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις – το περίφημο «ράλλυ των θεών»- θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Συγχαίρουμε όλους τους οδηγούς και τις διαγωνιζόμενες ομάδες, τους ανθρώπους της διοργάνωσης, αλλά και όσους εργάστηκαν ασταμάτητα και εντατικά για το άψογο και επιτυχημένο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021. Έχουμε ήδη δεσμευτεί ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον σπουδαίο αυτό θεσμό και θα συνεργαστούμε με την Πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ώστε να διατηρήσουμε το ιστορικό αυτό ράλλυ στην κορυφή του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού».

Περισσότερες πληροφορίες για την ΕΚΟ ΑΒΕΕ: Η ΕΚΟ ΑΒΕΕ, μέλος του ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, κατέχει ηγετική θέση στην εμπορία καυσίμων και λιπαντικών της χώρας, έχοντας στη διάθεση της το μεγαλύτερο δίκτυο πρατηρίων στην Ελληνική επικράτεια, ενώ διατηρεί ισχυρή παρουσία και στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης όπως στην Κύπρο, στη Βουλγαρία, στη Σερβία και στο Μαυροβούνιο.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024