Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο «Μπρούντζινος» Δημήτρης Μανιάτης στην έκθεση βιβλίου στο Ζάππειο

Ο «Μπρούντζινος» Δημήτρης Μανιάτης στην έκθεση βιβλίου στο Ζάππειο

Το νέο βιβλίο του γνωστού δημοσιογράφου αποτυπώνει με ευαισθησία κοινωνικές παρατηρήσεις και ανείπωτες ιστορίες πόλης

Ο Δημήτρης Μανιάτης, ο πολιτικός συντάκτης και χρονογράφος των Νέων, είναι ένας συγγραφέας που αφήνει σιγά-σιγά το στίγμα του στο πεδίο του ελληνικού πολιτισμού.

Το νέο του βιβλίο με τίτλο «Μπρούτζινος» (από τις εκδόσεις Μετρονόμος) θα περπατήσει νοερά σε μια άλλη Αθήνα. Θα διαβεί τις γειτονιές της, ακόμα και μερικές κακόφημες που όμως κρύβουν διαμάντια ψυχής και ανθρωπιάς.

Ήδη από το βιβλίο του «Πάνος Γαβαλάς: Μια φωνή όλο φως» από τις εκδόσεις Λιβάνη, ο Μανιάτης απέδειξε ότι είναι ικανός γραφιάς, κοινωνικός παρατηρητής και αυθεντικός λάτρης του πολιτισμού, με τρόπο ανεπιτήδευτο και ουσιαστικό.

Στο οπισθόφυλλο  του νέου βιβλίου διαβάζει κανείς τους ευφάνταστους τίτλους των 16 διηγημάτων μικρής φόρμας και η φαντασία του μπορεί να καλπάσει ελεύθερη:

Ο Μπρους Λι. Η οδός Φυλής. Ένας νάνος που λέει τα κάλαντα. Ένας γυμνιστής που μένει έξω απ’ το σπίτι του. Ένας ακέφαλος περαστικός. Τενίστες που γλυτώνουν το λιντσάρισμα σε μια συναυλία. Μια στρίπερ.

Ο νεκρός με τις μπότες. Μια άχρηστη εφημερίδα που τυλίγει ψάρια. Το Τροπάριο της Κασσιανής. Ένα μπαλκόνι για οφθαλμόλουτρο. Ένας μπρούντζινος νάρκισσος στην Πανεπιστημίου.

Η αυξητική γλουτών. Ένα παλιό σινεμά. Ο Λυκαβηττός.

«Δεκάξι διηγήματα μικρής φόρμας. Μικρές ιστορίες, σαν φέτες ζωής ή σαν μικρά όνειρα που καταγράφηκαν πυρετικά λίγο πριν τελειώσουν. Πικρά, αστεία, γλυκόπικρα, αδιάφορα, στιγμιότυπα μιας ζωής που χάνεται, μιας ζωής που ανατέλλει, μιας ζωής που δεν υπήρξε ποτέ ή απειλητική εδώ γύρω μας κυκλώνει».

Αύριο, Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, ο Δημήτρης Μανιάτης θα βρίσκεται στο 49ο Φεστιβάλ βιβλίου στο Ζάππειο για να συνομιλήσει με αναγνώστες περί του βιβλίου του, και φυσικά να το υπογράψει.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024