Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οικονόμου – Κάθε μέρα από ένα δωρεάν τεστ σε όσους μαθητές κάθονται κοντά σε κρούσμα

Οικονόμου – Κάθε μέρα από ένα δωρεάν τεστ σε όσους μαθητές κάθονται κοντά σε κρούσμα

Επτά τεστ σε όσους κάθονται δίπλα σε κρούσμα και τέσσερα στους υπόλοιπους μαθητές της τάξης.

Για την θωράκιση των σχολείων μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τονίζοντας πως στόχος είναι η διασφάλιση της δια ζώσης εκπαίδευσης.

Το σχέδιο θωράκισης των σχολείων:

«Στην περίπτωση κρούσματος όλοι οι μαθητές -εκτός των εμβολιασμένων- θα κάνουν τέσσερα τεστ την εβδομάδα εκείνη, δωρέαν (δύο self test και δύο rapid). Οι δε μαθητές που κάθονται κοντά στον συμμαθητή τους που νόσησε θα κάνουν εφτά δωρεάν τεστ, ένα τεστ την ημέρα», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Αναφορικά με τις πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, ο κ. Οικονόμου είπε: «Αυτή τη στιγμή όλη μας η προσοχή είναι στην εφαρμογή των μέτρων που ισχύουν για να εξασφαλίσουμε τη δια ζώσης λειτουργία στην εκπαίδευση, να αναχαιτίσουμε την επέλαση του κορονοϊού. Η επέκταση της υποχρεωτικότητας είναι μία επιλογή που είναι διαθέσιμη ανάλογα με την εξέλιξη του ρυθμού των εμβολιασμών. Αυτή τη στιγμη δεν υπάρχει κάτι άμεσο, αυτό που υπάρχει είναι να εφαρμόσουμε τα μέτρα που ισχύουν».

Επέκταση υποχρεωτικότητας

Σχετικά με την επέκταση της υποχρεωτικότητας στους εμβολιασμούς, ο κ. Οικονόμου σχολίασε πως σε αυτή τη φάση «όλη μας η προσοχή είναι η εφαρμογή των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί. Η επέκταση είναι μία επιλογή που είναι διαθέσιμη, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι άμεσο».

Τρίτη δόση

Αναφορικά με τη τρίτη δόση και την επέκταση της και σε άλλες ηλικιακές ομάδες, ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως «έχει ξεκαθαριστεί πως πάμε πρώτα με την χορήγηση της τρίτης δόσης στους ανοσοκατασταλμένους, ενώ έρχονται και σύντομα ανακοινώσεις και μετά το πράσινο φως της εθνικής επιτροπής εμβολιασμού».

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024