Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Για σεισμόπληκτα σχολεία στο Αιγάλεω κάνει λόγο η Ένωση Γονέων

Για σεισμόπληκτα σχολεία στο Αιγάλεω κάνει λόγο η Ένωση Γονέων

Η Ένωση γονέων Αιγάλεω με μια καυστική ανακοίνωση υποστηρίζει πως από το 2019 και τον σεισμό που έπληξε την περιοχή του Αιγάλεω οι ζημιές στα σχολεία δεν έχουν αποκατασταθεί: "Κανένα χρονοδιάγραμμα δεν υπάρχει, μόνο επαναλαμβανόμενες αναβολές σε προφορικές υποσχέσεις για την έναρξη των εργασιών όσον αφορά τα κτίρια που επισκευάζονται και καμία εξέλιξη για τα σχολικά κτίρια που θα ανακατασκευαστούν" αναφέρουν μεταξύ άλλων

Ακολουθούν τα όσα καταγγέλλουν από την Ένωση Γονέων Αιγάλεω

«Στην έναρξη μιας σχολικής χρονιάς με ιδιαίτερες συνθήκες και δυσκολίες , οι ευχές, περισσότερο από ποτέ αποκτούν άλλο νόημα και αξία. Θερμές ευχές για καλή και δημιουργική, νέα σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές που παλεύουν με κόπο να αποκτήσουν τα εχέγγυα και τα εφόδια για το μέλλον τους καθώς και καλή δύναμη, με υγεία και υπομονή σε εκπαιδευτικούς και γονείς.

Δυστυχώς για τους μαθητές του Δήμου Αιγάλεω και παρά τις επίμονες οχλήσεις και επισημάνσεις μας, μια ακόμη χρονιά, 3η σχολική χρονιά από τον σεισμό του Ιουλίου του 2019, στα σεισμόπληκτα σχολεία μας δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες, ούτε έχει ξεκινήσει κάποιο έργο για την αποκατάσταση των κτιρίων, με αποτέλεσμα η ταλαιπωρία των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών να συνεχίζεται για μια ακόμη χρονιά και υπό τις υπάρχουσες υγειονομικές συνθήκες.

Κανένα χρονοδιάγραμμα δεν υπάρχει , μόνο επαναλαμβανόμενες αναβολές σε προφορικές υποσχέσεις για την έναρξη των εργασιών όσον αφορά τα κτίρια που επισκευάζονται και καμία εξέλιξη για τα σχολικά κτίρια που θα ανακατασκευαστούν.

Πέραν αυτών εκκρεμούν αρκετά έργα, επισκευές και συντηρήσεις στα υπόλοιπα σχολικά μας κτίρια τα οποία επίσης δεν έχουν διευθετηθεί.

Και καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων:

«Όσον αφορά τις συνθήκες ανοίγματος των σχολείων και λόγω covid, δεν δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην επιβεβλημένη καθαριότητα των σχολικών μονάδων εκ μέρους του Δήμου, μιας και με πρόφαση γραφειοκρατικών κωλυμάτων προσωπικό καθαριότητας ( με συμβάσεις έργου) απασχολήθηκε στα σχολεία μόλις την Παρασκευή δηλαδή μια εργάσιμη ημέρα προ της έναρξης της σχολικής χρονιάς με ότι αυτό συνεπάγεται και δεδομένου την επιτακτική ανάγκη που προκύπτει από τις συνθήκες της πανδημίας σε έξαρση».

Σε αυτό το σημείο να δούμε τι έχει ανακοινώσει για την καθαριότητα των σχολείων ο δήμος Αιγάλεω:

«Η νέα σχολική χρονιά βρίσκεται προ των πυλών και ο Δήμος Αιγάλεω έχει εγκαίρως δρομολογήσει μια σειρά από ενέργειες, ώστε τα σχολικά κτήρια να είναι έτοιμα για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στις τάξεις.

Πιο συγκεκριμένα τα συνεργεία του δήμου έχουν προχωρήσει σε καθαρισμό των σχολείων, ενώ παράλληλα σε όλες τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης γίνονται οι απαραίτητες απολυμάνσεις, εντομοκτονίες, τρωκτικοκτονίες και κουνοποκτονίες».

«Η υγεία και η ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού αποτελεί προτεραιότητα. Προχωρήσαμε στις κατάλληλες ενέργειες για τον καθαρισμό και την απολύμανση των σχολικών κτηρίων ώστε να υποδεχτούν τους μαθητές. Είναι κομβικής σημασίας να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα ασφάλειας», υπογράμμισε
ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας και δημοσίευσαν και σχετικές φωτογραφίες».

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024