Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυτά τα είδη άσκησης ενισχύουν το ανοσοποιητικό

Αυτά τα είδη άσκησης ενισχύουν το ανοσοποιητικό

Γυμναστική με ευεργετική επίδραση στο σύστημα άμυνας του οργανισμού μας

Αν θέλετε να βοηθήσετε το ανοσοποιητικό σας και μέσω της γυμναστικής, δείτε ποια είδη άσκησης συμβάλλουν στην προσπάθεια για ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα.

Γιόγκα

Όλες οι μορφές της συμβάλλουν στη βελτίωση πολλών λειτουργιών του οργανισμού. Αξιοσημείωτη είναι και η επίδρασή της στο ενδοκρινολογικό και ανοσολογικό σύστημα του οργανισμού. Ιδιαίτερα ευεργετικές για την άμυνά του θεωρούνται η χάθα γιόγκα και η κουνταλίνι γιόγκα.

Στην έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2004 στο περιοδικό Psychosomatic Medicine τεκμηριώνεται το γεγονός ότι, έπειτα από μόλις 8 εβδομάδες τακτικών πρακτικών διαλογισμού, ο άνθρωπος αποκτά καλύτερη ανοσοποιητική αντίδραση.

View this post on Instagram

A post shared by Yoga (@yoga)

Πιλάτες

Εκτός από τις υπόλοιπες πολύτιμες επιδράσεις στο σώμα και στον οργανισμό μας (δυναμώνει και προσδίδει γράμμωση στους μυς, βελτιώνει την ευθυγράμμιση του σώματος, βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους, βελτιώνει τη λειτουργία του κυκλοφοριακού, λεμφικού και αναπνευστικού συστήματος), έχει αποδεδειγμένη θετική επίδραση στο ανοσοποιητικό.

Τζόγκινγκ – Περπάτημα

Ως ένα είδος άσκησης που απελευθερώνει τις ενδορφίνες, γι’ αυτό και το αίσθημα χαράς και ευτυχίας έπειτα από μια βόλτα στο ύπαιθρο, ενώ επίσης ενδυναμώνει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος.

Σχετικές έρευνες δείχνουν πως οι γυναίκες που κάνουν ήπιο τζόγκινγκ, τρεις φορές την εβδομάδα, αρρωσταίνουν κατά 50% λιγότερο από τις υπόλοιπες.

Τάι Τσι Τσουάν

Η αποτελεσματικότητα της αρμονικής αυτής μορφής άσκησης, που συνδυάζει αργές ρυθμικές κινήσεις δανεισμένες κυρίως από αρχαίες κινεζικές πολεμικές τέχνες, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού αποδείχτηκε ύστερα από σειρά ερευνών που έγιναν σε ασθενείς με διαβήτη τύπου II στο Chang Gung Memorial Hospital στη Ταϊπέι.

Οι τρίωρες εβδομαδιαίες συνεδρίες για διάστημα 12 εβδομάδων προκάλεσαν σημαντική βελτίωση στην ανοσολογική ανταπόκριση στις ασθένειες παράλληλα με τη βελτίωση στο μεταβολισμό της γλυκόζης.

*Με πληροφορίες από Shape.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024