Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο «εγκέφαλος» του Παναθηναϊκού, οι 265 συμμετοχές στη LaLiga και η τρέλα του Γιοβάνοβιτς

Ο «εγκέφαλος» του Παναθηναϊκού, οι 265 συμμετοχές στη LaLiga και η τρέλα του Γιοβάνοβιτς

Ο Ρούμπεν Πέρεθ έδειξε από το πρώτο κιόλας επίσημο 90λεπτο πως ανεβάζει επίπεδο ολόκληρο τον Παναθηναϊκό

Τα φώτα έπεσαν πάνω στον Ματέους Βιτάλ. Δικαίως, αν δούμε τι έκανε στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου. Πάντοτε ο κόσμος βλέπει εκείνον που παίρνει την μπάλα και την κάνει… κομπολόι. Εκείνον που θα κάνει 2-3 φαντεζί ενέργειες και θα έχει συμμετοχή στα γκολ. Ο Βραζιλιάνος είχε συμμετοχή στα τρία από τα τέσσερα γκολ του Παναθηναϊκού. Ήταν η δική του βραδιά αυτή της πρεμιέρας. Το απόλαυσε ο ίδιος, το απόλαυσε και ο κόσμος.

Δεν ήταν, όμως, ο μοναδικός που αφήνει χαμόγελα και σκορπά φιλοδοξία για το μέλλον. Ο Παναθηναϊκός είχε στο γήπεδο έναν «εγκέφαλο». Έναν ποδοσφαιριστή πολύ υψηλού επιπέδου και πολύ υψηλού ποδοσφαιρικού iq.

Ο Ρούμπεν Πέρεθ ήρθε στον Παναθηναϊκό έχοντας πίσω του 261 παιχνίδια στη LaLiga. Σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του πλανήτη. Παίζοντας σε Λεγανές, Γρανάδα, Λα Κορούνια, Έλτσε, Μπέτις, Χετάφε και με μία συμμετοχή στην πρώτη ομάδα της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στα 32 του, με τόσες παραστάσεις και εμπειρίες, μπορεί να κάνει… πλάκα στην Ελλάδα. Και στο πρώτο του επίσημο 90λεπτο έδειξε πως μπορεί να κάνει τη διαφορά και να ανεβάσει επίπεδο συνολικά την ομάδα του.

Ο Ρούμπεν έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο μαζί με τον Μαουρίσιο και στο δεύτερο μαζί με τον Αλεξανδρόπουλο. Και αποτέλεσε τη «σταθερά» του Παναθηναϊκού σε κάθε σχήμα μέσα στο γήπεδο. Έτρεξε πολλά χιλιόμετρα, πάτησε όλο το γήπεδο, είχε σιγουριά στις μεταβιβάσεις του. Ένα… τείχος. Που το μάτι σου δεν θα πάει πάνω του όπως θα πάει στον ζογκλέρ Βιτάλ. Αλλά που κάνει τον προπονητή του ευτυχισμένο και τους συμπαίκτες του πιο ήρεμους.

Ο Ρούμπεν είναι ένα κλασικό εξάρι, άλλωστε σε αυτή τη θέση έχει παίξει στο 90% των συμμετοχών της καριέρας του. Ένα εξάρι άλλου τύπου απ’ αυτά που είχε ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια.

Και ήδη έχει πάρει το… μυαλό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος ήταν έτσι κι αλλιώς σίγουρος για την επιλογή του. Και αυτή η σιγουριά του έχει μετατραπεί πλέον σε ενθουσιασμό για το πόσο πολύ αλλάζει το επίπεδο της ομάδας ο ισπανός μέσος.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024