Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο είναι ένα περιφερειακό πανεπιστημιακό ίδρυμα το οποίο είναι το δεύτερο πολυνησιωτικό ίδρυμα στη χώρα, έχει έδρα σε 4 νησιά και 5 πόλεις, συνολικά 12 τμήματα αυτή τη στιγμή, το οποίο αποτελεί πρόβλημα και παράλληλα πρόκληση με τη θετική έννοια.

Για την ιδιαιτερότητα του Ιουνίου Πανεπιστημίου μίλησε από το περίπτερο του Οικονομικού Ταχυδρόμου στην 85η ΔΕΘ ο πρύτανης του ιδρύματος, Ανδρέας Φλώρος.

«Η παρουσία όλο και ένα περισσότερων πανεπιστημίων στη ΔΕΘ σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τα πανεπιστήμια τα οποία επιδιώκουν να αφουγκραστούν την κοινωνία σε δημόσιο και ιδιωτικό εύρος και να αρχίζουνε ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις τους και να βοηθούν στην έλευση της πραγματικότητας, όπως της ψηφιακής, να δώσουν ένα ισχυρό παρόν και να ωφεληθούν από αυτό» ανέφερε ο κ. Φλώρος.

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο είναι ένα περιφερειακό πανεπιστημιακό ίδρυμα το οποίο είναι το δεύτερο πολυνησιωτικό ίδρυμα στη χώρα, έχει έδρα σε 4 νησιά και 5 πόλεις, συνολικά 12 τμήματα αυτή τη στιγμή, το οποίο αποτελεί πρόβλημα και παράλληλα πρόκληση με τη θετική έννοια, όπως ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό ερευνητικό κομμάτι το οποίο ήρθε να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο με τη σύσταση του ερευνητικού πανεπιστημιακού κέντρου του ιδρύματος μας, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει 4 ινστιτούτα.

«Στόχος μας είναι να βοηθήσει την περιφέρεια Ιονίων Νήσων να αναπτυχθεί σε τομείς πέρα του τουρισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι μαζί με τη περιφέρεια συμμετείχαμε σε πρόγραμμα το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία του film office για τα Ιόνια Νησιά» ανέφερε.

Σύνδεση πανεπιστημίου με την τοπική και την περιφερειακή αγορά

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο έχει αναπτυχθεί στη λογική της ιδιαιτερότητας και της μοναδικότητας των γνωστικών αντικειμένων των τμημάτων του, αυτό είναι το ένα ισχυρό χαρτί, σύμφωνα με τον πρύτανη.

Το δεύτερο είναι ότι αυτά τα επιμέρους αντικείμενα συνδυάζονται μεταξύ τους με έναν τρόπο μοναδικό για να βοηθήσουν την περιφέρεια να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr