Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κούβελας στον ΟΤ –  Υποχρέωση της πολιτείας να ελέγξει φαινόμενα αισχροκέρδειας

Κούβελας στον ΟΤ – Υποχρέωση της πολιτείας να ελέγξει φαινόμενα αισχροκέρδειας

Ο βουλευτής της Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Κούβελας, βρέθηκε στο περίπτερο του ΟΤ και σχολίασε τις γενικότερες εξελίξεις, τις πιθανές εξαγγελίες του πρωθυπουργού αλλά και τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας, χαρακτήρισε εισαγόμενο τον πληθωρισμό αλλά σε κάθε περίπτωση «ο καταναλωτής νιώθει στην τσέπη του τις ανατιμήσεις». Ωστόσο, όπως είπε μιλώντας στο περίπτερο του Οικονομικού Ταχυδρόμου στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός αφουγκράζεται την κοινωνία και η απάντηση θα δοθεί με τα πρώτα μέτρα να ανακοινώνονται σήμερα.

«Στο τέλος της ομιλίας του πρωθυπουργού όλοι θα είναι ευχαριστημένοι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούβελας. Υπενθύμισε επίσης ότι η κυβέρνηση τα έχει καταφέρει και σε άλλες δύσκολες καταστάσεις αναφερόμενος στο περυσινό θερμό καλοκαίρι με την Τουρκία, την διαχείριση της κρίσης στον Έβρο αλλά και την πανδημία. «Επειδή τα καταφέραμε οι προσδοκίες είναι μεγάλες», σημείωσε.

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά εκτίμησε ότι «δεν δείχνει αυτή την περίοδο να ετοιμάζεται κάτι εκ μέρους της Τουρκίας»

Επανερχόμενος στο θέμα των ανατιμήσεων ο κ. Κούβελας είπε ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας να ελέγξει φαινόμενα αισχροκέρδειας, ότι οι αυξήσεις των τιμών θα είναι προσωρινές ενώ σημείωσε με έμφαση ότι θα ανακοινωθούν και τα νέα μέτρα από την πλευρά του πρωθυπουργού.

Για τις προσφυγικές ροές, είπε ότι αυτές έχουν μηδενιστεί, ότι δίνονται μάχες από τον αρμόδιο υπουργό κ. Μηταράκη οι οποίες δεν φαίνονται, ενώ τόνισε ότι τα «ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά». Στο ερώτημα για τις κατηγορίες περί επαναπροωθήσεων προσφύγων/ μεταναστών (push backs) απάντησε ότι όλα θα διερευνηθούν αλλά πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο τουρκικής προπαγάνδας, ενώ τόνισε ότι «είναι υποχρέωση της πολιτείας να φυλάει τα σύνορα».

Σε ερώτηση σχετικά με τον ανασχηματισμό και τη μη υπουργοποίηση κάποιου βουλευτή Θεσσαλονίκης, ο κ. Κούβελας εκτίμησε ότι «ο πρωθυπουργός ποτέ δεν ήθελε να προχωρήσει σε δομικό ανασχηματισμό» ενώ ειδικά για την πόλη του είπε ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, «δεν έχει σημασία από πού προέρχονται οι υπουργοί αρκεί να γίνεται η δουλειά». Δουλεύουμε για την πόλη και τον κόσμο και όχι για τις θέσεις, κατέληξε ο κ. Κούβελας.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024