Ο βουλευτής της Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Κούβελας, βρέθηκε στο περίπτερο του ΟΤ και σχολίασε τις γενικότερες εξελίξεις, τις πιθανές εξαγγελίες του πρωθυπουργού αλλά και τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας, χαρακτήρισε εισαγόμενο τον πληθωρισμό αλλά σε κάθε περίπτωση «ο καταναλωτής νιώθει στην τσέπη του τις ανατιμήσεις». Ωστόσο, όπως είπε μιλώντας στο περίπτερο του Οικονομικού Ταχυδρόμου στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός αφουγκράζεται την κοινωνία και η απάντηση θα δοθεί με τα πρώτα μέτρα να ανακοινώνονται σήμερα.

«Στο τέλος της ομιλίας του πρωθυπουργού όλοι θα είναι ευχαριστημένοι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούβελας. Υπενθύμισε επίσης ότι η κυβέρνηση τα έχει καταφέρει και σε άλλες δύσκολες καταστάσεις αναφερόμενος στο περυσινό θερμό καλοκαίρι με την Τουρκία, την διαχείριση της κρίσης στον Έβρο αλλά και την πανδημία. «Επειδή τα καταφέραμε οι προσδοκίες είναι μεγάλες», σημείωσε.

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά εκτίμησε ότι «δεν δείχνει αυτή την περίοδο να ετοιμάζεται κάτι εκ μέρους της Τουρκίας»

Επανερχόμενος στο θέμα των ανατιμήσεων ο κ. Κούβελας είπε ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας να ελέγξει φαινόμενα αισχροκέρδειας, ότι οι αυξήσεις των τιμών θα είναι προσωρινές ενώ σημείωσε με έμφαση ότι θα ανακοινωθούν και τα νέα μέτρα από την πλευρά του πρωθυπουργού.

Για τις προσφυγικές ροές, είπε ότι αυτές έχουν μηδενιστεί, ότι δίνονται μάχες από τον αρμόδιο υπουργό κ. Μηταράκη οι οποίες δεν φαίνονται, ενώ τόνισε ότι τα «ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά». Στο ερώτημα για τις κατηγορίες περί επαναπροωθήσεων προσφύγων/ μεταναστών (push backs) απάντησε ότι όλα θα διερευνηθούν αλλά πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο τουρκικής προπαγάνδας, ενώ τόνισε ότι «είναι υποχρέωση της πολιτείας να φυλάει τα σύνορα».

Σε ερώτηση σχετικά με τον ανασχηματισμό και τη μη υπουργοποίηση κάποιου βουλευτή Θεσσαλονίκης, ο κ. Κούβελας εκτίμησε ότι «ο πρωθυπουργός ποτέ δεν ήθελε να προχωρήσει σε δομικό ανασχηματισμό» ενώ ειδικά για την πόλη του είπε ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, «δεν έχει σημασία από πού προέρχονται οι υπουργοί αρκεί να γίνεται η δουλειά». Δουλεύουμε για την πόλη και τον κόσμο και όχι για τις θέσεις, κατέληξε ο κ. Κούβελας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr