Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ηγούμενος Εφραίμ για κοροναϊό - Ευχαριστώ τον Θεό που γύρισα στη ζωή

Ηγούμενος Εφραίμ για κοροναϊό – Ευχαριστώ τον Θεό που γύρισα στη ζωή

Ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου νοσηλεύθηκε επί δύο μήνες και εν συνεχεία εισήχθη σε κέντρο αποκατάστασης για ακόμη δύο μήνες.

Για τη σκληρή μάχη που έδωσε επί δύο μήνες στο νοσοκομείο με τον κοροναϊό μίλησε σε κυπριακό κανάλι ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ. Όπως είπε, είδε το θάνατο κατά πρόσωπο και ευχαρίστησε τον Θεό που επανήλθε στη ζωή. Ο γέροντας τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού και δήλωσε ότι εμβολιάστηκε και ο ίδιος.

Ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου νοσηλεύθηκε επί δύο μήνες και εν συνεχεία εισήχθη σε κέντρο αποκατάστασης για ακόμη δύο μήνες. Το Σάββατο αναμένεται να λάβει εξιτήριο για να επιστρέψει στη Μονή Βατοπεδίου στο Άγιο Όρος.

Ο ίδιος τόνισε ότι αν είχε καθυστερήσει να μπει στο νοσοκομείο μία ή δύο ημέρες, θα είχε πεθάνει.

«Είναι μια οργή του Θεού, ένα σημείο των καιρών» δήλωσε για τον κοροναϊό ο γέροντας Εφραίμ και συνέχισε με ένα μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού: «Πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι. Εγώ ήμουν ανεμβολίαστος, δυστυχώς. Είχα στο πρόγραμμα να το κάνω, αλλά για διάφορους λόγους δεν το έκανα εκείνη τη στιγμή».

Ο ηγούμενος Εφραίμ ξεκαθάρισε ότι πλέον είναι εμβολιασμένος. Όπως είπε, έκανε το εμβόλιο τρεις μήνες μετά τη νόσησή του.

Ερωτηθείς για θεωρίες που αναπτύσσονται σε ορισμένους παρεκκλησιαστικούς κύκλους με αφορμή την πανδημία, δήλωσε:

«Η Εκκλησία δεν απορρίπτει την Επιστήμη», τόνισε και έφερε παραδείγματα Αγίων που νοσηλεύτηκαν ή ακόμη και χρειάστηκε να εγχειριστούν και να δεχθούν ιατρική περίθαλψη. «Χαιρόμαστε που έχουμε επιστήμονες-ανθρώπους του Θεού», επισήμανε.

Ο ηγούμενος Εφραίμ τάχθηκε κατά των αρνητών ιερέων, σημειώνοντας ότι καλύτερο είναι να κρατήσουν την άποψή τους για τον εαυτό τους και να μην προπαγανδίζουν, επιτρέποντας στους ανθρώπους να αποφασίσουν εκείνο που νομίζουν σωστό. «Πάντα πρέπει να ακούμε τους επαΐοντες» υπογράμμισε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024