Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παιδίατροι – «Καμπανάκι» για το άνοιγμα των σχολείων – 1 στα 5 κρούσματα είναι παιδιά

Παιδίατροι – «Καμπανάκι» για το άνοιγμα των σχολείων – 1 στα 5 κρούσματα είναι παιδιά

Τον... κώδωνα του κινδύνου κρούουν παιδίατροι και επιδημιολόγοι λίγο πριν το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, εκφράζοντας φόβους για απότομη αύξηση των κρουσμάτων. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση φέρεται να μελετά κίνητρα για αύξηση των εμβολιασμών στα παιδιά.

Τον κίνδυνο να μετατραπούν τα σχολεία σε εστίες υπερμετάδοσης του κοροναϊού επισημαίνουν παιδίατροι και επιδημιολόγοι λίγο πριν την έναρξη του σχολικού έτους, σημειώνοντας ότι οι μολύνσεις παιδιών έχουν αυξηθεί πολύ και εκφράζοντας φόβους για απότομη αύξηση των κρουσμάτων, δεδομένου και του χαμηλού ποσοστού των παιδιών που έχουν εμβολιαστεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις ηλικίες 12 έως 14 ετών έχουν εμβολιαστεί 48.000 παιδιά δηλαδή μόλις το 13%, ενώ στις ηλικίες 15-17 έχει εμβολιαστεί το 21%, 88.000 παιδιά.

Εξετάζονται τα κίνητρα

Το ενδεχόμενο να δοθούν κίνητρα στους μαθητές ηλικίας 12 – 17 ετών, προκειμένου να κάνουν το εμβόλιο και να δημιουργηθεί έτσι το απαραίτητο τείχος ανοσίας, αφήνει ανοιχτό η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται πως κάτι αντίστοιχο, το freedom pass, συνέβη και στην ηλικιακή κατηγορία 18 – 25 ετών, με τους νέους που εμβολιάζονταν να λαμβάνουν ένα voucher αξίας 150 ευρώ.

Τέλος, οι αρμόδιοι αναμένουν αύξηση των εμβολιασμών παιδιών, μετά την ένταξη στο εμβολιαστικό πρόγραμμα 3.500 ιδιωτών παιδιάτρων.

Πέρα από το γεγονός ότι οι παιδίατροι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οι ίδιοι τα εμβόλια στο ιατρείο τους, μετά τη διευθέτηση κάποιων τεχνικών ζητημάτων, ο στόχος της κυβέρνησης είναι οι παιδίατροι να διαδραματίσουν ένα σημαντικό ρόλο: να εξηγήσουν επιστημονικά σε γονείς και παιδιά γιατί είναι απαραίτητος και ασφαλής ο εμβολιασμός.

«Καθώς είμαστε μία εβδομάδα πριν από το άνοιγμα των σχολείων, τώρα πιστεύω είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να κάνουμε μία νέα μεγάλη προσπάθεια να αυξήσουμε σημαντικά τα ποσοστά εμβολιασμού στους ανηλίκους. Τα σχολεία μας θα ανοίξουν και θα ανοίξουν με ασφάλεια, έχουμε δει πια, μας έλεγε ο κύριος Τσιόδρας επιστημονικά δεδομένα ότι το δίπτυχο μάσκα και συχνό τεστ είναι το καλύτερο το οποίο μπορούμε, είναι ο καλύτερος συνδυασμός πολιτικών που μπορούμε να εφαρμόσουμε προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι θα ανοίξουν τα σχολεία με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και σε αυτό φυσικά πρέπει να προσθέσουμε και την αύξηση ποσοστών εμβολιασμών», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024