Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία – Τι αλλάζει στις εμπορικές σχέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο

Γερμανία – Τι αλλάζει στις εμπορικές σχέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο

Βουτιά κατέγραψαν οι βρετανικές εξαγωγές προς τη Γερμανία – Ποια προϊόντα επλήγησαν περισσότερα

Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στους 10 κορυφαίους εμπορικούς εταίρους της Γερμανίας από το 1950. Ωστόσο, τα εμπόδια που πηγάζουν από το αναμένεται να αλλάξουν την εικόνα με τη Βρετανία να βγαίνει από την δεκάδα για πρώτη φορά μετά από 7 δεκαετίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, οι Γερμανοί ξόδεψαν 13,8 δισ. στερλίνες, ή σχεδόν 11%, λιγότερο για βρετανικά προϊόντα τους πρώτους έξι μήνες του 2021.

«Ολοένα και περισσότερες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σταματούν να εμπορεύονται (στη Βρετανία) εξαιτίας αυτών των εμποδίων», δήλωσε ο Μάικλ Σμιτ, πρόεδρος του Βρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στη Γερμανία. «Απλώς δεν μπορούν να αντέξουν το επιπλέον βάρος της συμμόρφωσης με όλους τους τελωνειακούς κανόνες, όπως πιστοποιητικά υγείας για το τυρί και άλλα νωπά προϊόντα».

Εισαγωγές σε ελεύθερη πτώση

Δύο τομείς που επλήγησαν ιδιαίτερα είναι η γεωργία και τα φαρμακευτικά προϊόντα, όπου οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 80% και κατά 50% αντίστοιχα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Βρετανία να πέσει κάτω από τις τάξεις των κορυφαίων εμπορικών εταίρων της Γερμανίας: είναι πιθανό να φτάσει στη 11η θέση φέτος από την ένατη πέρυσι και την πέμπτη πριν ψηφίσει την αποχώρηση από την ΕΕ το 2016.

Παρ ‘όλα αυτά, το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να αγοράζει πολλά από τη Γερμανία, με τις εισαγωγές να αυξάνονται κατά 2,6% στα 32,1 δισ. δολάρια τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους.

Ο κ. Σμιτ λέει ότι η νέα εμπορική πραγματικότητα θα είχε πλήξει τις μικρές βρετανικές εταιρείες περισσότερο από τις γερμανικές, καθώς ήταν λιγότερο συνηθισμένες να πωλούν τα προϊόντα τους εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης: «Για πολλές μικρές βρετανικές επιχειρήσεις, το Brexit σήμανε ότι έχασαν την πρόσβαση στη σημαντικότερη εξαγωγική αγορά τους. .. Είναι σαν να πυροβολείς τον εαυτό σου στα πόδια. Και αυτό εξηγεί γιατί οι γερμανικές εισαγωγές από τη Βρετανία βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση τώρα ».

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024