Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, γιος του μεγάλου τραγουδιστή, παρουσιάστηκε ιδιαίτερα συγκινημένος στη Μητρόπολη, όταν έφτασε για να αποχαιρετήσει τον Μίκη Θεοδωράκη. Ο πατέρας του ήταν στενός συνεργάτης, αλλά και φίλος με τον σπουδαίο μουσουργό.
«Ο πατέρας μου με τον Μίκη ήταν παραπάνω από αδέρφια. Είχαν μια σχέση αγάπης και στοργής. Οι δυο τους εξύψωσαν την Ελλάδα με τα τραγούδια τους και σήμερα ξαναζώ την κηδεία του πατέρα μου. Είμαι βαθιά συγκινημένος, έχω βαθιά θλίψη από την ημέρα που το έμαθα και θέλω να πω ότι όσο πατάμε ελληνικό χώμα ο Μίκης θα είναι κοντά μας», είπε ο κ. Μπιθικώτσης.
Το βίντεο με τις δηλώσεις του για τον Μίκη Θεοδωράκη
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»