Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Cupra UrbanRebel Concept: Επί νέας βάσης

Cupra UrbanRebel Concept: Επί νέας βάσης

Η ισπανική φίρμα επιδόσεων δίνει από το Μόναχο με ένα σπορ πρωτότυπο το στίγμα ενός αντίστοιχου, ηλεκτροκίνητου supermini παραγωγής που θα προστεθεί στην βάση της γκάμα της από το 2025.

Η Cupra αποκαλύπτει στη διεθνή γερμανική έκθεση ένα ηλεκτροκίνητο supermini με αρκετές δόσεις σπορ υπερβολής και την υπόσχεση να το μετασχηματίσει σε μια ανάλογης αισθητικής ηλεκτροκίνητη έκδοση παραγωγής υψηλών επιδόσεων.

Με μήκος 4,08 μέτρα το UrbanRebel Concept δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από το Tavascan το επερχόμενο SUV της Cupra από όπου προκύπτει η αισθητική του μπροστινού τμήματος αλλά και η χάραξη της οροφής καθώς και από το υφιστάμενο Formentor μετουσιώνοντας τα σε ένα σύνολο με σαφείς σπορ προεκτάσεις.

Στην αθέατη πλευρά του παρεπιδημεί ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο αποτελούμενο από δύο μοτέρ το οποίο εξασφαλίζει 335 ίππους ή 430 με την λειτουργία overboost και υπόσχεται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα.

Σημαντικότερο, ωστόσο από όλα τα παραπάνω, είναι ότι σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της φίρμας, Wayne Griffiths είναι ότι το πρωτότυπο θα αποτελέσει τη βάση για μια αντίστοιχου ύφους αν και πιο προσγειωμένη έκδοση παραγωγής η οποία θα ενταχθεί στην γκάμα των Ισπανών από το 2025.

Θα πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο supermini επιδόσεων το οποίο σύμφωνα με τις συστάσεις θα παραμείνει πιστό στη σχεδίαση του concept car αν και ορισμένες υπερβολές όπως η πτέρυγα στο πίσω τμήμα και ο αεροδυναμικός διαχύτης και το υπερμέγεθες splitter θα αντικατασταθούν από ηπιότερες υλοποιήσεις.

Σε επίπεδο ισχύος, η έκδοση παραγωγής αναμένεται να προσφέρει περί τους 200 ίππους επίσης από αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο ενώ την βάση για το νέο μοντέλο της Cupra θα αποτελέσει μια νέα μικρότερη εκδοχή της αρχιτεκτονικής MEΒ η οποία άλλωστε θα φιλοξενήσει και το πιο «φιλήσυχο» VW ID. Life επίσης παρών στην έκθεση του Μονάχου.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024