Αεροσκάφη άγνωστης χώρας βομβάρδισαν αρκετές εκατοντάδες Ταλιμπάν στην κοιλάδα του Παντσίρ, στο Αφγανιστάν, μεταδίδει η ρωσική ιστοσελίδα avia.pro που ειδικεύεται σε στρατιωτικά θέματα.

Εκατοντάδες νεκροί

Γύρω στα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα προς σήμερα Τρίτη, οι δυνάμεις των Ταλιμπάν που έχουν αναπτυχθεί στην κοιλάδα του Παντσίρ προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους μαχητές του Αχμαντ Μασούντ, οι οποίοι έχουν οργανωθεί εναντίον τους, δέχτηκαν μαζική αεροπορική επίθεση που φέρεται να σκότωσε αρκετές εκατοντάδες από τους μαχητές τους.

Προς το παρόν, υπάρχουν πληροφορίες ότι τα χτυπήματα πραγματοποιήθηκαν από άγνωστα πολεμικά αεροσκάφη, αν και η ηγεσία των Ταλιμπάν δεν έχει κάνει ακόμη επίσημες δηλώσεις σχετικά με αυτό το θέμα, ούτε υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από άλλη πλευρά γι’ αυτές τις επιθέσεις.

Απέκτησαν συμμάχους;

Νωρίτερα, ωστόσο, έγινε γνωστό ότι το Ουζμπεκιστάν και το Τατζικιστάν ήταν έτοιμα να υποστηρίξουν τις δυνάμεις του Εθνικού Μετώπου Αντίστασης του Αφγανιστάν.

Χθες το πρωί, μάλιστα, υπήρχαν πληροφορίες ότι ένας από τους βασικούς ηγέτες των ανταρτών του Παντσίρ είχε φτάσει στο Τατζικιστάν, κάτι που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι δυνάμεις της αντίστασης να έχουν αποκτήσει πραγματικούς συμμάχους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο