Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το ντέρμπι Τότεναμ-Τσέλσι θα… γράψει ιστορία

Το ντέρμπι Τότεναμ-Τσέλσι θα… γράψει ιστορία

Το πρώτο ντέρμπι του Λονδίνου με «μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα» είναι γεγονός…

Οι διοικούντες την Τότεναμ, πρόκειται να διοργανώσουν «την πρώτη ποδοσφαιρική αναμέτρηση στον κόσμο, μηδενικού άνθρακα», σε κορυφαίο επίπεδο και συγκεκριμένα, στο ντέρμπι της Premier League με την Τσέλσι, που θα διεξαχθεί στις 19 Σεπτεμβρίου.

Ο σύλλογος του Λονδίνου, ο οποίος συνεργάσθηκε με την βρετανική κυβέρνηση και τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα «Sky» γι΄ αυτήν την πρωτοβουλία, ελπίζει ότι ο αγώνας, που ονομάστηκε «GameZero», θα εμπνεύσει τους οπαδούς να μειώσουν το δικό τους αποτύπωμα άνθρακα, μέσω μιας σειράς κινήτρων και μέτρων, όπως να ενθαρρύνουν τους θεατές να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή το ποδήλατο τους για να πηγαίνουν στο γήπεδο.

Οι «Σπερς», θα ήθελαν παράλληλα να δουν τους φιλάθλους τους, οι οποίοι θα είναι παρόντες στο στάδιο των 62.850 θέσεων, να επιλέγουν ένα σνακ με βάση λαχανικά και να ανακυκλώνουν τα σκουπίδια τους.

Προκειμένου να δώσουν το παράδειγμα, οι αποστολές των δύο ομάδων, θα φθάσουν στο γήπεδο με πούλμαν που λειτουργούν με βιοκαύσιμα, τα οποία θεωρείται πως μειώνουν τις εκπομπές CO2 και οι παίκτες θα πίνουν νερό από χαρτονένια δοχεία, που παρέχονται από την Τότεναμ, αντί για τα παραδοσιακά πλαστικά μπουκάλια.

«Ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε το ευρύ φάσμα βιώσιμων μέτρων που έχουμε ήδη εφαρμόσει, έτσι ώστε να ενθαρρύνουμε τους φιλάθλους μας να κάνουν απλά βήματα που μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά», δήλωσε με νόημα ο πρόεδρος της Τότεναμ, Ντάνιελ Λίβι.

Το πρώτο ντέρμπι του Λονδίνου με «μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα», θα διεξαχθεί λιγότερο από δύο μήνες πριν από το COP26, την κλιματική σύνοδο κορυφής που θα φιλοξενηθεί στην Γλασκώβης

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024