Το πρώτο τζάμπολ για τη φετινή σεζόν της EuroLeague βρίσκεται προ πυλών και έπειτα από 1,5 χρόνο κεκλεισμένων των θυρών αναμετρήσεων ένεκα της πανδημίας του COVID-19, οι ομάδες θα είναι σε θέση να υποδεχτούν ξανά κόσμο στο γήπεδο, άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο.

Παρόλα αυτά, το υγειονομικό πρωτόκολλο κατά του κορωνοϊού παραμένει αυστηρό και η διοργανώτρια αρχή της λίγκας έκανε γνωστές όλες τις λεπτομέρειες που σχετίζονται με τα μέτρα προστασίας, τους ανεμβολίαστους, τις επικείμενες αναβολές αγώνων λόγω διασποράς του ιού καθώς και τους μηδενισμούς τους.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν οι οδηγίες σε εφόσον διαφοροποιηθεί η κατάσταση και πάντα βάσει των υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν σε κάθε χώρα και τους αντίστοιχους νόμους.

Ισχύει και πάλι η χρήση μοριακού τεστ αρνητικού αποτελέσματος τρεις μέρες πριν τον εκτός έδρας αγώνα και δύο για τις ομάδες που αγωνίζονται στο γήπεδο τους και ενός τεστ μετά το κάθε παιχνίδι, με εξαίρεση αυτούς που έχουν πλήρως εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει. Ανάλογα με την εταιρία του εμβολίου, επιτρέπεται η συμμετοχή κάθε εμβολισμένου, από διάστημα 14 ως 25 ημερών από την οριστική δόση.

Όπως πέρσι έτσι και φέτος θα ισχύουν τα μέτρα υγιεινής και προστασίας, δηλαδή  το πλύσιμο των χεριών και η χρήση προστατευτικής μάσκας, ενώ επιβάλλεται συγκεκριμένος αριθμός παρευρισκόμενων στον αγωνιστικό χώρο.

Κανένας αναβληθείς αγώνας δεν θα γίνει μετά τις 12 Απριλίου στο EuroCup (δηλαδή μετά την ολοκλήρωση της Regural Season) και τις 14 στην EuroLeague, ή τις 6 Μαΐου όταν και είναι προγραμματισμένη η έναρξη των Playoffs.

Ισχύει και φέτος ο κανονισμός πως, κανένα παιχνίδι δεν μπορεί να αναβληθεί πάνω από τρεις φορές. Ομάδες με κάτω από οκτώ διαθέσιμους παίκτες, δεν μπορούν να αγωνιστούν, όπως συνέβη και πέρυσι αλλά με το όριο να ήταν στους επτά.

Θα υπάρξουν μηδενισμοί σε ομάδες που με υπαιτιότητά τους έχουν ξεπεράσει το όριο των τριών αναβολών και δεν υπάρξει διαθέσιμη ημερομηνία. Θα μηδενίζεται, επίσης, κάθε σύλλογος που αρνείται να ακολουθήσει την επίσημη γραμμή και τα εθνικά ή τοπικά πρωτόκολλα, ενώ θα ισχύει η κατοχύρωση του αγώνα με 0-20 κατά της ομάδας που αδυνατεί να ταξιδέψει πέρα του συγκεκριμένου αριθμού για τη διεξαγωγή της αναμέτρησης.

Παράλληλα, ξεκαθαρίστηκε πως θα υπάρχει συνεννόηση μεταξύ της διοργανώτριας αρχής και των ομάδων και ενδεχόμενη διεξαγωγή αγώνα σε άλλη χώρα, αν παρουσιαστεί πρόβλημα με τους τοπικούς περιορισμούς.

Τέλος, Η παρουσία θεατών εξαρτάται αποκλειστικά από τις τοπικές, εγχώριες εντολές και κανόνες που επιβάλλουν τα υπουργεία Υγείας της εκάστοτε χώρας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο