Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καμπανάκι από Βασιλακόπουλο - «Έχουμε χάσει 3 Ελληνόπουλα, κάθε βδομάδα σχεδόν ένα παιδί νοσηλεύεται σε ΜΕΘ»

Καμπανάκι από Βασιλακόπουλο – «Έχουμε χάσει 3 Ελληνόπουλα, κάθε βδομάδα σχεδόν ένα παιδί νοσηλεύεται σε ΜΕΘ»

«Η νόσηση από κοροναϊό αυξάνει πολύ τον κίνδυνο να κάνει μυοκαρδίτιδα, συστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο, να έχει για καιρό συμπτώματα, να έχει αδυναμία συγκέντρωσης.  Ο ιός πάει στο νευρικό μας σύστημα, υπάρχουν αρκέτα παιδιά που έχουν μήνες μετά αδυναμία στη συγκέντρωση και τη μαθησιακή διαδικασία.», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος

Στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» και τους Ανθή Βούλγαρη και Ιορδάνη Χασαπόπουλο μίλησε ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Ο καλύτερος τρόπος να προστατέψουμε τα παιδιά μας στο σχολείο είναι να εμβολιαστούμε εμείς», υπογράμμισε αρχικά ο κ. Βασιλακόπουλος. Κάτι που έχει αποδειχθεί και από εργασίες από χώρες που έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε στον πιο συχνό φόβο που έχουν οι γονείς, που είναι πιθανές μακροπρόθεσμες παρενέργειες από τον εμβολιασμό. Όπως είπε «οι βραχυπρόθεσμες παρενέργειες είναι σπάνια περιστατικά μυοκαρδίτιδας που είναι αυτοιώμενα».

«Είναι πολύ πιθανότερο να έχουν τέτοια προβλήματα τα παιδιά που νοσήσουν από κοροναϊό, από ότι με το εμβόλιο. Αυτή η παρενέργεια είναι 10-12 περιστατικά στο εκατομμύριο. Η νόσηση από κοροναϊό αυξάνει πολύ τον κίνδυνο να κάνει μυοκαρδίτιδα, συστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο, να έχει για καιρό συμπτώματα, να έχει αδυναμία συγκέντρωσης.  Ο ιός πάει στο νευρικό μας σύστημα, υπάρχουν αρκετά παιδιά που έχουν μήνες μετά αδυναμία στη συγκέντρωση και τη μαθησιακή διαδικασία.», τόνισε.

«Έχουμε χάσει 3 Ελληνόπουλα από κοροναϊό. Κάθε βδομάδα σχεδόν ένα παιδί νοσηλεύεται σε ΜΕΘ. Δεν υπάρχει τίποτα πιο τραγικό μετά το θάνατο από τη νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Να κάνουν το εμβόλιο ανεπιφύλαχτα τα παιδιά άνω των 12 ετών», σημείωσε και ανέφερε ότι η μελέτη για τα παιδιά 5 -12 ετών η Pfizer αναμένεται να πάρει έγκριση μέσα στον Σεπτέμβριο.

«Δεν υπάρχει κανένα εμβόλιο που να φέρνει μακροχρόνιες επιπλοκές. Κυκλοφορούσε μια φήμη, ένα ψέμα ότι κάποια εμβόλια συνδέονται με αυτισμό κάποια χρόνια μετά. Ο γιατρός αυτός έχασε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, η δημοσίευση κατέβηκε αλλά το κακό είχε γίνει», ανέφερε ερωτηθείς για πιθανές μακροχρόνιες παρενέργειες του εμβολίου.

Και συνέχισε επεξηγώντας πως: «ο εμβολιασμός δεν είναι κάποιο φάρμακο που παίρνω κάθε μέρα και μπορεί μετά από κάποια χρόνια να αθροίσει κάποια τοξική δράση, το κάνω μια ή δύο φορές. Είναι παροδική έκθεση. Αν ένα παιδί νοσήσει το παιδί θα έχει εκτεθεί στην  ίδια πρωτείνη ακίδα. Δεν φοβάται κανένας γονιός αυτή την περίπτωση;».

«Το εμβόλιο mRNA πρέπει να το καταψύχουμε στους -80, δεν έχει κανένα τρόπο να φτιάξει DNA και φτιάχνει μόνο αυτή την πρωτεΐνη. Αν υπήρχε facebook όταν ανακαλύφθηκε η πενικιλίνη, θα είχε αχρηστευτεί», σημείωσε κλείνοντας.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024