Παρατείνεται το καθεστώς ανωνυμίας των προστατευόμενων μαρτύρων, με διάταξη που εξέδωσε η Οικονομική Εισαγγελία, αποφασίζοντας ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι οι οποίοι προβλέπονται από το νόμο για την άρση της εν λόγω ιδιότητας τους.

Η Οικονομική Εισαγγελία, ως η μόνη αρμόδια να αποφασίσει, με βάση τις  διατάξεις του άρθρου 8 του ν. 2928/2001 προχώρησε στην έκδοση της διάταξης για να παραμείνουν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων η «Αικατερίνη Κελέση» και ο «Μάξιμος Σαράφης» για άλλα δύο χρόνια, «κατόπιν ελέγχου της συνδρομής των νόμιμων και ουσιαστικών προϋποθέσεων και αιτιολογημένου αιτήματος της ΥΜΕ (Υπηρεσίας Προστασίας Μαρτύρων προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σχετικό νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις διαδικασίες «υπαγωγής στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες κατέθεσαν με τις κώδικες ονομασίες που είχαν από την αρχή και ενώπιον της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου η οποία διενεργεί την έρευνα με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η ανάκριση πάντως για το Δημ. Παπαγγελόπουλο στον Άρειο Πάγο, βαίνει στην τελική ευθεία καθώς αναμένεται να  υποβληθεί  και κατάλογος μαρτύρων  προτού κληθούν σε απολογία ο κατηγορούμενος πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και τα τυχόν άλλα πρόσωπα που προκύψουν ως εμπλεκόμενα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο