Μίκης Θεοδωράκης – Αποχαιρετιστήριο κονσέρτο μέσα από το κελί του στις φυλακές Ωρωπού
Στο κελί των φυλακών Ωρωπού ο Μίκης Θεοδωράκης εμπνεύστηκε πολλές δημιουργίες του, μεταξύ αυτών το θρυλικό τραγούδι «κι εσύ λαέ βασανισμένε μην ξεχνάς τον Ωρωπό, μην ξεχνάς τον φασισμό».
Ραγίζει καρδιές το αποχαιρετιστήριο κονσέρτο, στον Μίκη Θεοδωράκη, μέσα από το κελί του στις φυλακές Ωρωπού.
Ο μουσικός Γιάννης Τούσιας και Δήμος Ωρωπού με ένα live concert, απέτισαν φόρο τιμής στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη, όπως και πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε στο σημείο το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή.
Το κανάλι Up Stories κατέγραψε πλάνα από τις παλιές φυλακές του Ωρωπού στις οποίες βρέθηκε ως κρατούμενος της Χούντας, ο Μίκης Θεοδωράκης μαζί με άλλους συναγωνιστές του, όπως ο Μανώλης Γλέζος και ο Ανδρέας Λεντάκης.
Διαβάστε ακόμα: Μίκης Θεοδωράκης – Τελευταίο «αντίο» με ένα λουλούδι και ένα τραγούδι στα χείλη – Στις 10:00 ξεκινά το λαϊκό προσκύνημα
Ο Μίκης Θεοδωράκης πέρασε το κατώφλι των φυλακών Ωρωπού στις 19 Οκτωβρίου 1969 και έμεινε μέχρι τις 13 Απριλίου 1970 και αφού προηγουμένως είχε δημιουργηθεί υπέρ της αποφυλάκισης του παγκόσμιο κίνημα που πίεζε του συνταγματάρχες για την απελευθέρωση του.
Στο κελί των φυλακών Ωρωπού εμπνεύστηκε πολλές δημιουργίες του και μεταξύ άλλων το θρυλικό τραγούδι «κι εσύ λαέ βασανισμένε μην ξεχνάς τον Ωρωπό, μην ξεχνάς τον φασισμό».
Το κονσέρτο κάλυψε το κανάλι με την υποστήριξη του Ν. Π. Δ. Δ. Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών Δήμου Ωρωπού.
- Επενδύσεις: Πώς η γεωπολιτική αναταραχή και η ενεργειακή κρίση μετέβαλε το κλίμα στην Ελλάδα
- Οι 5 πιο ακριβοί εμπορικοί δρόμοι στον κόσμο – Η θέση «έκπληξη» της Ερμού
- Πώς τα video games επηρεάζουν τη μνήμη;
- Πιέζει για Καρέτσα η Ντόρτμουντ: «Δύσκολες οι διαπραγματεύσεις, αλλά…»
- Δημόσιο: Ποιοι εργαζόμενοι αποκτούν επικουρική ασφάλιση
- Χρέη στην εφορία: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Ποιους και πώς ωφελεί η ρύθμιση
- «Tender»: Μια τρυφερή παράσταση για την εποχή των social media στο θέατρο Αλκμήνη
- Απεβίωσε ο πρώην εμίρης του Κατάρ, ο σεΐχης Χάμαντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442