Ραγίζει καρδιές το αποχαιρετιστήριο κονσέρτο, στον Μίκη Θεοδωράκη, μέσα από το κελί του στις φυλακές Ωρωπού.

Ο μουσικός Γιάννης Τούσιας και Δήμος Ωρωπού με ένα live concert, απέτισαν φόρο τιμής στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη, όπως και πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε στο σημείο το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή.

Το κανάλι Up Stories κατέγραψε πλάνα από τις παλιές φυλακές του Ωρωπού στις οποίες βρέθηκε ως κρατούμενος της Χούντας, ο Μίκης Θεοδωράκης μαζί με άλλους συναγωνιστές του, όπως ο Μανώλης Γλέζος και ο Ανδρέας  Λεντάκης.

Διαβάστε ακόμα: Μίκης Θεοδωράκης – Τελευταίο «αντίο» με ένα λουλούδι και ένα τραγούδι στα χείλη – Στις 10:00 ξεκινά το λαϊκό προσκύνημα

Ο Μίκης Θεοδωράκης πέρασε το κατώφλι των φυλακών Ωρωπού στις 19 Οκτωβρίου 1969 και έμεινε μέχρι τις 13 Απριλίου 1970 και αφού προηγουμένως είχε δημιουργηθεί υπέρ της αποφυλάκισης του παγκόσμιο κίνημα που πίεζε του συνταγματάρχες για την απελευθέρωση του.

Στο κελί των φυλακών Ωρωπού εμπνεύστηκε πολλές δημιουργίες του και μεταξύ άλλων το θρυλικό τραγούδι «κι εσύ λαέ βασανισμένε μην ξεχνάς τον Ωρωπό, μην ξεχνάς τον φασισμό».

Το κονσέρτο κάλυψε το κανάλι με την υποστήριξη του Ν. Π. Δ. Δ. Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών Δήμου Ωρωπού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο