Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πατατοπαραγωγοί – Πότε θα καταβληθούν οι ενισχύσεις

Πατατοπαραγωγοί – Πότε θα καταβληθούν οι ενισχύσεις

Σε εξέλιξη ακόμη η διαδικασία των εκτιμήσεων για τις ζημιές από την χαλαζόπτωση στη Δράμα.

Η καταβολή της προβλεπόμενης κρατικής ενίσχυσης προς τους πατατοπαραγωγούς που δεν κατάφεραν να διαθέσουν τα προϊόντα τους λόγω κοροναϊού, θα πραγματοποιηθεί άμεσα, υπόσχεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Δράμας Θεόφιλου Ξανθόπουλου, σχετικά με τους πατατοπαραγωγούς του Νευροκοπίου.

Όπως αναφέρεται στην απάντηση, χρειάστηκε να προηγηθεί η τροποποίηση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης και να προβλεφθεί η χορήγηση κρατικών ενισχύσεων και στους τομείς της καλοκαιρινής και φθινοπωρινής πατάτας αντί μόνο της ανοιξιάτικης, όπως οριζόταν αρχικά.

Όσον αφορά τις ζημιές που σημειώθηκαν από την χαλαζόπτωση τη 28ης Ιουλίου 2021 στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Δράμας, σε έκταση που υπολογίζεται στις 2.000-3.000 στρέμματα, κυρίως σε πατάτες αλλά και σε ηλίανθους, καλαμπόκια, φασόλια, ο ΕΛΓΑ αναφέρει στην απάντησή του ότι μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των δηλώσεων, το έργο των εκτιμήσεων ξεκίνησε από τις 13/8/2021 και αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν την συγκομιδή των προϊόντων. Στη συνέχεια θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους ασφαλιστικά ενήμερους παραγωγούς.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024