Κεραμέως – Δεν θα υπάρξει οριζόντιο κλείσιμο των σχολείων – Τι θα γίνει με τα πανεπιστήμια
Η Νίκη Κεραμέως μίλησε για το επερχόμενο άνοιγμα σχολείων και πανεπιστημίων, υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρχει οριζόντιο κλείσιμο, ενώ τόνισε ότι δεν δικαιολογείται η απουσία μαθητών υπό τον φόβο κάποιου κρούσματος.
Για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα τεθούν σε ισχύ με το άνοιγμα των σχολείων αλλά και για τη λειτουργία των πανεπιστημίων μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
Όπως δήλωσε η υπουργός στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Οι Αταίριαστοι», αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να λειτουργήσουν τα σχολεία αλλά και όλες οι εκπαιδευτικές δομές δια ζώσης. Η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι η απάντηση στο οριζόντιο κλείσιμο των σχολείων λόγω κοροναϊού είναι αρνητική.
Στην ομαλή λειτουργία του σχολείου θα συμβάλουν και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που προβλέπουν τη διενέργεια εργαστηριακού τεστ 2 φορές την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους καθηγητές, ενώ για τους ανεμβολίαστους μαθητές η διενέργεια δύο self test. Για τους εμβολιασμένους αρκεί απλώς η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού.
Τι θα γίνεται σε περίπτωση κρούσματος σε τμήμα
Όσον αφορά στο κλείσιμο τμημάτων σε περίπτωση κρούσματος, η υπουργός τόνισε ότι οι επαφές με το κρούσμα δεν μπαίνουν σε καραντίνα αλλά θα ακολουθήσει εργαστηριακός έλεγχος: «Όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά της τάξης κάνουν rapid test δωρεάν από το κράτος και τα παιδιά που κάθονταν κοντά στο κρούσμα θα κάνουν επιπλέον self test. Όλα τα παιδιά μετά τον έλεγχο θα προσέρχονται κανονικά στην τάξη».
Κλείσιμο τμήματος θα επιβάλλεται μόνο αν νοσήσουν τα μισά παιδιά του τμήματος συν ένα, βάσει τις εισηγήσεις των ειδικών, δήλωσε η υπουργός Παιδείας. Παράλληλα, η Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε ότι: «Δεν δικαιολογείται απουσία μαθητή επειδή ο γονιός του φοβάται να το στείλει για μάθημα λόγω κρούσματος».

Για τα πανεπιστήμια
Σχετικά με τα πανεπιστήμια, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα λειτουργήσουν μόνο με δια ζώσης εκπαίδευση. Στις αίθουσες θα έχουν πρόσβαση φοιτητές και εκπαιδευτικοί που είναι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι έχουν πιστοποιητικά νόσησης. Για τους ανεμβολίαστους θα ισχύσει η υποχρεωτική διενέργεια εργαστηριακού τεστ με τα δικά τους έξοδα. Δεν προβλέπεται εκπαίδευση εξ αποστάσεως, τόνισε η υπουργός.
- Κόντρα Χατζηβασιλείου με Νταβούτογλου για το Κυπριακό: «Έχουμε εισβολή από το 1974»
- EuroCup: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ και του Άρη στη νέα διοργάνωση
- Ποιες είναι οι περιοχές με τα ακριβότερα και τα φθηνότερα ακίνητα σε Αττική και Θεσσαλονίκη
- Ποιοι νέοι κλάδοι εντάχθηκαν στην ψηφιακή κάρτα εργασίας
- Μοντέρο: «Μια ωραία διαδρομή προς τον Πειραιά» (pic)
- Η «κατάρα του Τραμπ»: Από το Μουντιάλ στο NFL – Eίναι όντως ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικίνδυνα γκαντέμης;
- Παν. Δουδωνής: Εμμονικός με τις υποκλοπές ο Κ. Μητσοτάκης – Αυτοεξευτελισμός των παρακολουθούμενων προσώπων
- Γρηγόρης Δημητριάδης: Επίδειξη θράσους αφού εξασφάλισε τη (συγ)κάλυψη της κυβέρνησης για τις υποκλοπές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442