Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρηματιστήριο – «Φλερτ» με τις 920 μονάδες

Χρηματιστήριο – «Φλερτ» με τις 920 μονάδες

Η ΔΕΗ, με άνοδο 1,89%, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

Στην ανάκτηση των 920 μονάδων επιδίδεται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, έχοντας μάλιστα στο πλευρό του τη συντριπτική πλειονότητα των τίτλων του. Ενέργεια και τεχνολογία είναι οι δύο κλάδοι που ξεχωρίζουν μάλιστα στην προσπάθεια να διακόψει το Χ.Α. το πτωτικό σερί της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ ο τραπεζικός κλάδος, αν και θετικός, δοκιμάζει τις δυνάμεις του πριν από την αντίσταση των 580 μονάδων.

Ο γενικός δείκτης βρίσκεται σήμερα στη ζώνη των 920 μονάδων, με κέρδη 0,53%, αλλά με τον τζίρο να μη δείχνει ότι οι αγοραστές έχουν ενεργοποιηθεί. Όπως μάλιστα επισημαίνει σήμερα και ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance, το 9 μπροστά στον δείκτη δημιουργεί ανασφάλεια τα πολλά τελευταία χρόνια, με την αγορά να προτιμά να τοποθετείται με βάση τις αποδόσεις των τίτλων και όχι των δεικτών.

Πλέον όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη ΔΕΘ και στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού που όπως όλα δείχνουν ότι θα δώσει μεγαλύτερη βάση στην οικονομία. Σκοπός είναι η όσον μεγαλύτερη ανάπτυξη για την χώρα με τις προβλέψεις για το 2021 να είναι ανάμεσα στο 3,6-4,5%, με μια πρώτη εικόνα να λαμβάνει η αγορά αύριο, 7 Σεπτεμβρίου, όταν και η ΕΛΣΤΑΤ θα ανακοινώσει τα στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η ΔΕΗ, με άνοδο 1,89%, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά και την κατάθεση των φακέλων για τον ΔΕΔΗΕ με τους ενδιαφερόμενους να είναι 4 μεγάλα funds. Η ΔΕΗ ήδη κάνει τη διαφορά στο ταμπλό προεξοφλώντας την πώληση.

Εκτός της ΔΕΗ όμως ξεχωρίζουν για τα κέρδη τους και τα Ελληνικά Πετρέλαια, ο Σαράντης, ο Ελλάκτωρ και η Eurobank, ενώ πιο περιορισμένη είναι η άνοδος σε Alpha Bank, Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil και ΟΤΕ. Στον αντίποδα, ο ΑΔΜΗΕ σημειώνει απώλειες 2,08%, με τις ΟΠΑΠ, ΟΛΠ και Λάμδα να κινούνται οριακά χαμηλότερα.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024