Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αρης – Ολυμπιακός 1-1 – Μπορούσαν και καλύτερα

Αρης – Ολυμπιακός 1-1 – Μπορούσαν και καλύτερα

Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 1-1 στο φιλικό που έγινε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» - Ματέο Γκαρσία και Αβραάμ Παπαδόπουλος τα γκολ

Χωρίς νικητή έληξε το φιλικό ανάμεσα στον Αρη και τον Ολυμπιακό, που πραγματοποιήθηκε στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1.

Οι Ερυθρόλευκοι παρατάχθηκαν με πολλές απουσίες, καθώς έλειπαν οι διεθνείς, ενώ ντεμπούτο με τα χρώματα των Πειραιωτών έκαναν οι Καρμπόβνικ και Κινκουέ. Οι Κίτρινοι προηγήθηκαν στο 38’ με τον Ματέο Γκαρσία, ενώ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 80’ με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο.

Οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες και θα μπορούσαν να είχαν πάρει τη νίκη, ενώ οι πρωταθλητές έπαιξαν με πολλές αλλαγές, με τον Μαρτίνς να δίνει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες όπως οι Ξενιτίδης, Μαυρουδής και Αποστολόπουλος.

Οσον αφορά στα νέα μεταγραφικά αποκτήματα των Πειραιωτών, ο Καρμπόβνικ έδειξε καλά στοιχεία, αλλά χρειάζεται χρόνο για να «δέσει» με την υπόλοιπη ομάδα, ενώ ο Τικίνιο όταν βρήκε ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο απείλησε δύο φορές τον Ντένις και θα μπορούσε να είχε σκοράρει.

Εξαιρετικός ήταν ο Κρίστινσον, ο οποίος πραγματοποίησε εντυπωσιακές αποκρούσεις.

Τα γκολ της αναμέτρησης:

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Ακης Μάντζιος παρέταξε τον Αρη με 4-2-3-1, έχοντας τον Ντένις μπροστά από τα δοκάρια και τους Σάκιτς, Λούμορ, Φαμπιάνο και Μπεναλουάν στην τετράδα της άμυνας. Στα χαφ ήταν οι Σάσα και Ντιαγέ, με τους Γκαρσία, Μανσίνι και Μπερτόγλιο πίσω από τον Μάνο. Από την άλλη πλευρά, ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 4-4-2, με τον Κρίστινσον στο τέρμα και τους Λαλά, Παπασταθόπουλο, Μπα και Καρμπόβνικ στην άμυνα. Οι Ξενιτίδης και Εμβιλά ήταν στα χαφ, με τους Λόπες και Βαλμπουενά στα δύο άκρα, ενώ στην επίθεση ήταν οι Τικίνιο και Ελ Αραμπί.

Απείλησε ο Αρης, απάντησε ο Ελ Αραμπί

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τις πολλές απουσίες του Ολυμπιακού και μπήκαν καλύτερα στο ματς, με την ομάδα του Ακη Μάντζιου να απειλεί με μακρινά σουτ. Στο 4’ ο Σάσα βρήκε χώρο, σούταρε από το ημικύκλιο, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κρίστινσον.

Στο 8’ ο Μάνος πήγε να βγει τετ α τετ με τον Ισλανδό τερματοφύλακα, αλλά καθυστέρησε και ο Λαλά εμφανίστηκε σαν «από μηχανής θεός» και απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 14’ ο Μπερτόγλιο δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά, ενώ στο 16’ έκανε νέο σουτ, με τον Κρίστινσον να μπλοκάρει. Το ίδιο και στο 17’ στο σουτ του Σάσα, ενώ το σουτ που έκανε ο Ντιαγέ στο επόμενο λεπτό έφυγε άουτ.

Στο 19’ ο Ολυμπιακός απείλησε τον Ντένις, όταν ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά μετά το φάουλ που εκτέλεσε ο Βαλμπουενά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Οι Ερυθρόλευκοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και προσπάθησαν να δημιουργήσουν φάσεις στην εστία των γηπεδούχων, κυρίως με στημένες φάσεις.

Ανοιξε το σκορ ο Γκαρσία

Αυτός όμως που κατάφερε να ανοίξει το σκορ ήταν ο Αρης. Στο 38’ ο Ντιαγέ έκλεψε την μπάλα στον χώρο του κέντρο, έδωσε στον Μάνο, αυτός άνοιξε στον Μαντσίνι, ο Αργεντινός έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Ματέο Γκαρσία από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Στα ριπλέι φαίνεται ότι η μπάλα έχει βρει στο χέρι του, παρόλα αυτά ο διαιτητής μέτρησε το γκολ και οι Κίτρινοι άνοιξαν το σκορ.

Στο 42’ ο Μπερτόγλιο συνεργάστηκε με τον Λούμορ, βρέθηκε απέναντι από τον Κρίστινσον, σούταρε, αλλά ο Μπα μπήκε στην πορεία της μπάλας, έβαλε ωραία το πόδι του και έκοψε την προσπάθεια του Αργεντινού μεσοεπιθετικού, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 1-0.

Χωρίς αλλαγές

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, με τον Αρη στο 46’ να απειλεί με τον Μαντσίνι. Ο άσος των γηπεδούχων βγήκε τετ α τετ με τον Κρίστινσον, αλλά ο Καρμπόβνικ έτρεξε γρήγορα, τον πρόλαβε, έβαλε ωραία το σώμα του και δυσκόλεψε πολύ τον Λατινοαμερικάνο επιθετικό, που σούταρε άουτ.

Στο 52’ ο Μπερτόγλιο είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του, μπήκε στην περιοχή, σούταρε, αλλά ο Κρίστινσον… εκτινάχθηκε και έδιωξε σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα, η ομάδα του Ακη Μάντζιου είχε δοκάρι, με τον Μανσίνι. Ο Αργεντινός έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Σωκράτης έβαλε το πόδι του, η μπάλα κόντραρε και αφού χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κριστίνσον, στη συνέχεια βγήκε κόρνερ.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Πέδρο Μαρτίνς αναγκάστηκε να προχωρήσει στην πρώτη του αλλαγή, με τον Μαυρουδή να παίρνει τη θέση του τραυματία Ξενιτίδη. Δύο λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Ακη Μάντζιου να κάνει αλλαγή, με τον Ιτούρμπε αντί του Ματέο Γκαρσία.

Στο 64’ ο Αρης απείλησε με τον Μαντσίνι, αλλά ο Κρίστινσον έκανε μεγάλη απόκρουση. Ο Ιτούρμπε από δεξιά, απέφυγε τους αντιπάλους του, γύρισε στο σημείο του πέναλτι, ο Μαντσίνι σούταρε, αλλά ο Ισλανδός τερματοφύλακας ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε την προσπάθεια του Αργεντινού.

Δύο λεπτά αργότερα ο Βαλμπουενά εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ντένις. Στο 71’ ο Μαρτίνς έκανε δύο αλλαγές, με τους Αλγκασίμ Μπα και Αβραάμ Παπαδόπουλο στις θέσεις των Ρόνι Λόπες και Σωκράτη.

Στο 73’ ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά, μετά τη σέντρα του Λαλά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 75’ και στο 76’ ο Αρης είχε δύο σουτ με τους Μπερτόγλιο και Σάσα, αλλά ο Κρίστινσον μπλόκαρε και στις δύο περιπτώσεις.

Ισοφάρισε ο Ολυμπιακός με τον Αβραάμ

Τρία λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Τικίνιο Σοάρες. Ο Βραζιλιάνος βρήκε χώρο, σούταρε δυνατά με το αριστερό, αλλά ο Ντένις απέκρουσε σε κόρνερ. Δευτερόλεπτα αργότερα, οι Ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Ο Εμβιλά έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο έμπειρος σέντερ μπακ με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Στο 83’ ο Τικίνιο γύρισε ωραία το σώμα του, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τον Μαρτίνς στο 90’ να βάζει στο παιχνίδι και τον Κινκουέ στη θέση του Μπα. Το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι βρήκε τους δύο αντιπάλους ισόπαλους και τους δύο προπονητές να έχουν βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για τις ομάδες τους.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Άκης Μάντζιος): Ντένις, Σάκιτς, Λούμορ, Μπεναλουάν, Φαμπιάνο, Σάσα, Εντιαγέ, Μαντσίνι (83’ Ματίγια), Μπερτόγλιο (82’ Χαΐροβιτς), Γκαρσία (62’ Ιτούρμπε), Μάνος.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον, Λαλά (82’ Αποστολόπουλος), Παπασταθόπουλος (71’ Αβραάμ), Μπα, Καρμπόβνικ, Εμβιλά, Ξενιτίδης (60’ Μαυρουδής), Βαλμπουενά, Λόπες (71’ Αλγκασίμ Μπα), Τικίνιο, Ελ Αραμπί.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024