Μίκης Θεοδωράκης – Η Μέρκελ χόρευε σε συναυλία του στην Ανατολική Γερμανία;
Η Άνγκελα Μέρκελ, ως μαθήτρια, ζητούσε από τη Χούντα την απελευθέρωση του Μίκη Θεοδωράκη.
Λίγο πριν από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και συγκεκριμένα το 1987 ο Μίκης Θεοδωράκης έδωσε μια υπαίθρια συναυλία στη Ρόζα Λούξεμπουργκ στην πλατφόρμα της Ανατολικής Γερμανίας της πόλης.
Τη συναυλία αυτή φαίνεται ότι μάλλον είχε πάει να παρακολουθήσει η σημερινή Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.
Όμως, εάν κανείς προσέξει θα δει ότι αυτή που μοιάζει με την Μέρκελ χορεύει δύο θέσεις δίπλα από τον Έγκον Κρεντς, που τότε ήταν το Νο2 του καθεστώτος εξ ου και χορεύουν στο θεωρείο των στελεχών.
Τώρα το βίντεο αυτό είναι δημοφιλές στη Γερμανία γιατί το χρησιμοποιούν όσοι θέλουν να αποδείξουν ότι η Μέρκελ είχε οργανωτική σχέση με το SED (το κυβερνόν κόμμα), μια που μόνο κάποια με σχέση με το καθεστώς θα μπορούσε να χορεύει δίπλα στον Κρεντς.
Όμως, η ίδια το έχει αρνηθεί επιμένοντας ότι ήταν απλώς επιστήμονας.
Είναι η καγκελάριος με τον Κρεντς (και άλλα δύο μέλη του ΠΓ);
Δείτε το βίντεο
Όταν η Μέρκελ ζητούσε από τη Χούντα την αποφυλάκισή του Μίκη
Χαρακτηριστικό της παγκόσμιας επίδρασης που είχε ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ένα περιστατικό αποκαλύπτει η ΕΡΤ. Ειδικότερα, αναφέρεται ότι η Άνγκελα Μέρκελ, ως μαθήτρια, ζητούσε από τη Χούντα την απελευθέρωση του Μίκη Θεοδωράκη.
Αυτό είχε αποκαλύψει η ίδια η καγκελάριος της Γερμανίας σε κατ΄ ιδίαν συζήτηση που είχε με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Γερμανία στο περιθώριο συνέντευξης στη δημόσια τηλεόραση στις 27 Σεπτεμβρίου του 2011 κατά την επίσκεψη στο Βερολίνο του τότε πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.
Η Μέρκελ, μιλώντας για την προσωπική σχέση της με την Ελλάδα, εκμυστηρεύτηκε στον δημοσιογράφο Γιώργο Παππά ότι στην περίοδο της δικτατορίας στην Ελλάδα, ως μαθήτρια τότε, με μια ομάδα συμμαθητριών της και με τη βοήθεια της μητέρας της, που γνώριζε αρχαία ελληνικά, έστελνε κάρτες στην Ελλάδα με το σύνθημα «Λευτεριά στον Μίκη Θεοδωράκη».
- Στο κλαμπ Danceteria της Νέας Υόρκης των 80s η Sade ήταν μπαργούμαν και οι Beastie Boys σκούπιζαν
- Ο Φουρνιέ είδε Γαλλία – Παραγουάη και είχε πράγματα να πει… για την Άρσεναλ! (pics)
- Ιράν: Πλήθος κόσμου στην προσευχή στη μνήμη του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
- Φορολογικές δηλώσεις: Υποβλήθηκε αριθμός ρεκόρ 10 ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας
- Στο Καλλιμάρμαρο η γιορτή του επί κοντώ: Fly Athens 2026 με Καραλή, Στεφανίδη και θρύλο Λαβιλενί
- Μαρίζα Κωχ: Ξανά στη σκηνή μετά το σοβαρό ατύχημα της – Θα φορέσει το φόρεμα της Eurovision του 1976
- Επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δράστες- «Σημαντικό να βρούμε από πού ξεκίνησαν και πού πήγαν»
- Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ από 6 μέχρι 10 Iουλίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)



















![Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Αναφορές ότι οι φλόγες έχουν τυλίξει κατοικίες και βιομηχανικές μονάδες [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_4-7-26_23_03_511783200164-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442