Κρήτη – Αγωνία για τη διασωληνωμένη έγκυο με κοροναϊό – Δεν έγινε η καισαρική
Η νεαρή είναι στην 24η εβδομάδα της κύησης και έχει τοποθετηθεί σε τεχνητό κώμα, ώστε να μην επιβαρύνεται ο οργανισμός τόσο της ίδιας, όσο και του εμβρύου
Οι γιατροί του Βενιζέλειου νοσοκομείου δεν έκαναν, τελικώς, την καισαρική στην 36χρονη έγκυο, η οποία νοσηλεύεται διασωληνωμένη με κοροναϊό. Το έμβρυο είναι σε καλή κατάσταση.
Η νεαρή είναι στην 24η εβδομάδα της κύησης και έχει τοποθετηθεί σε τεχνητό κώμα, ώστε να μην επιβαρύνεται ο οργανισμός τόσο της ίδιας, όσο και του εμβρύου.
Πρόκειται για μία υγιέστατη κοπέλα, η οποία απαιτήθηκε να διασωληνωθεί καθώς εμφάνισε σοβαρό πρόβλημα στην αναπνοή λόγω του ιού. Είναι η νεότερη διασωληνωμένη στην Κρήτη.
Δεν έγινε η καισαρική
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ύστερα από ιατρικό συμβούλιο των γιατρών της ΜΕΘ και της μαιευτικής κλινικής, αποφασίστηκε να γίνει καισαρική τομή στην ασθενή, κάτι που θα βοηθούσε πολύ την υγεία της.
Ωστόσο, η επέμβαση είναι υψηλού ρίσκου για το έμβρυο, γεγονός που δημιουργεί ανησυχία.
Η καισαρική ήταν προγραμματισμένη για χθες, ωστόσο υπήρξε βελτίωση στο οξυγόνο της και αυτό οδήγησε τους γιατρούς στο να την αναβάλουν.
Θα παρακολουθήσουν την κατάσταση της σήμερα για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα, ενώ κάθε μέρα θεωρείται σημαντική για την εξέλιξη της πορείας της υγείας της.
Σημειώνεται πως η 36χρονη δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.
- Τροχαίο στα Ιωάννινα: Αυτοκίνητα συγκρούστηκαν και το ένα… σκαρφάλωσε πάνω στο άλλο – Δείτε εικόνες
- «Όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας Παναθηναϊκού – Γιαμπουσέλε»
- Ρούτε: «Απολύτως απαραίτητη» η νέα επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν
- Ρωσία: Ουκρανικές επιθέσεις drones προκάλεσαν έναν θάνατο και ζημιές σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις
- «Τρέλα» για την Αργεντινή: Oι έξαλλοι πανηγυρισμοί για την πρόκριση στους «8» του Μουντιάλ (vids)
- Επτά παρεμβάσεις από Ανδρουλάκη για την αναγέννηση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας
- Μετά τους σεισμούς: Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θέλει να ξανανοίξει το αεροδρόμιο του Καράκας «το συντομότερο»
- Από τις πιέτες- φτέρες στις τσάντες-αρμαντίλλο: Η νέα συλλογή υψηλής ραπτικής του Dior ποντάρει στη χαρά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442