Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Ποια ήταν η 54χρονη αρνήτρια που πέθανε στον Ευαγγελισμό - Γιατί δεν δεχόταν να διασωληνωθεί

Κοροναϊός – Ποια ήταν η 54χρονη αρνήτρια που πέθανε στον Ευαγγελισμό – Γιατί δεν δεχόταν να διασωληνωθεί

Η διασωλήνωση θεωρείται μονόδρομος όταν ο κορεσμός του οξυγόνου στο αίμα πέφτει κάτω από 80%-75% και ανάλογα με τη συνολική εικόνα και τα προβλήματα κάθε οργανισμού

Μια αρνήτρια του κοροναϊού συμπεριλαμβάνεται στα τελευταία θύματα της πανδημίας στη χώρα μας. Πρόκειται για μια 54χρονη η οποία νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμό» και κατέληξε το μεσημέρι της Πέμπτης, με τον σύζυγό της να υποστηρίζει πως η άτυχη γυναίκα ήταν θύμα ακραία αντιεμβολιαστικής προπαγάνδας.

Η εν λόγω ασθενής, παρά τη σοβαρότητα της κατάστασής της, δεν είχε πειστεί ότι ο κοροναϊός είναι θανατηφόρος ιός και μάλιστα έφτασε σε σημείο να κατηγορεί τους γιατρούς ότι θέλουν να τη… σκοτώσουν μέσω διασωλήνωσης.

Συγκεκριμένα, όπως είχε αναρτήσει και σε social media όταν είδε τους γιατρούς να συστήνουν την διασωλήνωσή της καθώς η υγεία της επιδεινώθηκε, άρχισε να αντιδρά και να αρνείται να συμμορφωθεί στην αγωγή. Μάλιστα, όρισε και δικηγόρο ώστε να υπερασπιστεί το δικαίωμα της να μην διασωληνωθεί.

Η διασωλήνωση θεωρείται μονόδρομος όταν ο κορεσμός του οξυγόνου στο αίμα πέφτει κάτω από 80%-75% και ανάλογα με τη συνολική εικόνα και τα προβλήματα κάθε οργανισμού. Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, το οξυγόνο της έπεσε τόσο χαμηλά που η διασωλήνωση κρίθηκε αναγκαία.

Συνήθως, σε αυτή την κατάσταση δεν είναι σε θέση να αποφασίζει για τη θεραπεία του ο ασθενής και γι’ αυτό ζητείται η σύμφωνη γνώμη οικείου του, και σε περίπτωση διαφωνίας και αυτού ζητείται η άδεια από τις εισαγγελικές αρχές ώστε να πραγματοποιηθεί η αναγκαία ιατρική πράξη, όπως κι έγινε.

Η ανάρτησή της

«Διπλό χτύπημα για εμάς σήμερα. 1ον είμαι θετική και με την βούλα. Όχι ότι θα πεθάνουμε κιόλας αλλά ταλαιπωρία, γραφειοκρατία, ελαφρύ φαγητό και καραντίνα (το σεξ κομμένο)» έγραφε, μεταξύ άλλων, στις 13 Αυγούστου σε ανάρτησή της στο Facebook

Διαπιστώνει κανείς ότι δεν είχε καμία συναίσθηση για τον κίνδυνο από τον ιό, κάτι που τελικά το πλήρωσε με την ίδια τη ζωής της.

Τι δηλώνει ο σύζυγός της

Μια ημέρα μετά τον θάνατό της, ο σύζυγός της δηλώνει ότι η 54χρονη ήταν θύμα αντιεμβολιαστικής προπαγάνδας.

Ο ίδιος λέει ότι η γυναίκα του είχε ταλαιπωρηθεί πολύ στην ζωή της, ωστόσο «πάλεψε σαν θεριό». Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του «αυτός ο άγγελος, ο δικός μου άγγελος, το κορίτσι μου, πέταξε από την αγκαλιά μου για τους ουρανούς».

Την ίδια ώρα ωστόσο, ο ίδιος δέχεται εκτός από τα συλλυπητήρια οικείων του και σφοδρή επίθεση από πολλούς χρήστες του Facebook οι οποίοι τον εγκαλούν καθώς μέχρι και την τελευταία στιγμή παρέμεναν αρνητές της πανδημίας αρνούμενοι ιατρική βοήθεια.

Εισαγγελική παρέμβαση

Το περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Από την εισαγγελία διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση η οποία δεν αφορά τους γιατρούς του νοσοκομείου οι οποίοι κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για την εκτέλεση του καθήκοντός τους, ζητώντας ακόμη και εισαγγελική παραγγελία για να διασωληνωθεί η ασθενής.

Η έρευνα αφορά σε όλα τα πρόσωπα εκείνα που απέτρεψαν ή εμπόδισαν τους γιατρούς από την έγκαιρη διασωλήνωση της ασθενούς.

Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι θανατηφόρος έκθεση, ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γεώργιος Νούλης.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024