Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Σαλμάν Ρούσντι θα κυκλοφορήσει το επόμενο βιβλίο του σε email

Ο Σαλμάν Ρούσντι θα κυκλοφορήσει το επόμενο βιβλίο του σε email

Ο βρετανός συγγραφέας των Σατανικών Στίχων δήλωσε πως ελπίζει να «αποκτήσει στενότερη σχέση με τους αναγνώστες, να μιλά ελεύθερα, χωρίς ενδιάμεσους και φύλακες».

Ο βραβευμένος συγγραφέας σερ Σαλμάν Ρούσντι συμφώνησε με την εκδοτική πλατφόρμα Substach να παρουσιάσει το επόμενο βιβλίο του σε τμήματα που θα αποστέλλονται σε συνδρομητές μέσω email.

Ο βρετανός συγγραφέας των Σατανικών Στίχων δήλωσε πως ελπίζει να «αποκτήσει στενότερη σχέση με τους αναγνώστες, να μιλά ελεύθερα, χωρίς ενδιάμεσους και φύλακες».

Όπως είπε στους New York Times, το newsletter με τα τμήματα του βιβλίου του θα αποστέλλονται δωρεάν, τελικά όμως οι παραλήπτες θα χρεώνονται συνδρομή γύρω στα 5 δολάρια (4,2 ευρώ) το μήνα.

Η Substack, η οποία ξεκίνησε ως υπηρεσία για δημοσιογράφους αλλά προσελκύει πλέον και συγγραφείς μυθοπλασίας, συνήθως χρεώνει προμήθεια 10%, σε κάποιες περιπτώσεις όμως πληρώνει προκαταβολικά τους συγγραφείς για τον πρώτο χρόνο της συνεργασίας τους.

Ο Ρούσντι, ο οποίος έχει χριστεί ιππότης στη Βρετανία, κέρδισε το περίφημο Βραβείο Booker για το βιβλίο του Τα Παιδιά του Μεσονυχτίου, είναι όμως περισσότερο γνωστός για τους Σατανικούς Στίχους, το οποίο εξόργισε μεγάλο μέρος του μουσουλμανικού κόσμου το 1998. Ο τότε Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Χομεϊνί, ζήτησε μάλιστα την εκτέλεσή του.

Ο ίδιος είπε στον Guardian ότι το επόμενο βιβλίο του δεν θα αφορά την πολιτική που «καταλαμβάνει και εξαφανίζει τα πάντα». Η νέα πλατφόρμα, είπε, θα του επιτρέψει να ικανοποιήσει την παλιά φιλοδοξία του να γράψει για τον κινηματογράφο.

Θα έχει επίσης για πρώτη φορά τη δυνατότητα να διαβάσει κριτικές για βιβλίο του πριν ολοκληρωθεί η δημοσίευσή του.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024