Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μίκης Θεοδωράκης - Όταν το «Άξιον Εστί» τραγουδήθηκε στα γερμανικά

Μίκης Θεοδωράκης – Όταν το «Άξιον Εστί» τραγουδήθηκε στα γερμανικά

Το 1982 στην Λειψία της πρώην Ανατολικής Γερμανίας ο Μίκης Θεοδωράκης έδωσε μια μεγάλη συναυλία που το κοινό μπόρεσε να ακούσει το «Άξιον Εστί» στα γερμανικά

Το 1981 ο Μίκης Θεοδωράκης ξεκινά την συνεργασία του με τις μεγάλες Ορχήστρες της Ανατολικής Γερμανίας (Φιλαρμονική της Δρέσδης, Ορχήστρα της Komische Oper, Ορχήστρα και Χορωδία της Ραδιοφωνίας του Βερολίνου, κ.ά.). Μια συνεργασία που θα κρατήσει περισσότερα από 10 χρόνια και θα βοηθήσει το συνθέτη στην εκτέλεση και ηχογράφηση πολλών συμφωνικών του έργων.

Το «Άξιον Εστί» στα γερμανικά

Στις 25/05/1982 παρουσιάζεται το “Άξιον Εστί” στο Kulturpalast της Δρέσδης στη γερμανική γλώσσα και σε μετάφραση του Dirk Mandel. Διηύθυνε ο Μίκης Θεοδωράκης, στο ρόλο του «λαϊκού» τραγουδιστή ήταν ο Christian Steyer, ψάλτης ο βαρύτονος Gothart Stier και αφηγητής ο Friedrich Wilhelm. Μπουζούκι έπαιξε ο Λάκης Καρνέζης και σαντούρι ο Εric Kross.

Συμμετείχαν η Ορχήστρα της Μουσικής Ακαδημίας «O Carl Maria von Weber» της Δρέσδης, η Παιδική Χορωδία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Δρέσδης, η Χορωδία του Μπετόβεν VEB Elektromaschinenbau Sachsenwerk της Δρέσδης και η FDJ Χορωδία ΕΟS Kreuzschule της Δρέσδης.

Το ίδιο έργο παρουσιάστηκε και στη Λειψία, στις 16 Οκτωβρίου στο Gewandhaus από 500 εκτελεστές, με τον Gunther Emmerlich στη θέση του Christian Steyer, στο ρόλο του τραγουδιστή. Αυτή η παράσταση μαγνητοσκοπήθηκε, ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε σε διπλό δίσκο από την Eterna Records.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024