Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Super League – Απόφαση-παρωδία για την αλλαγή καταστατικού

Super League – Απόφαση-παρωδία για την αλλαγή καταστατικού

Αποφασίστηκε διά βοής να φιμωθεί η νομική υπηρεσία για το θέμα της αλλαγής του καταστατικού αναφορικά με την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Καραπαπάς και Αλαφούζος επέκριναν την πρωτοφανή κίνηση

Γράφουν… ιστορία στη Σούπερ Λιγκ με όσα συμβαίνουν ακόμη και τώρα.

Όσα άλλωστε έγιναν πριν από λίγη ώρα στη Γενική συνέλευση της Λίγκας θα μείνουν στην ιστορία.

Σε μια πρωτοφανή «πραξικοπηματική» κίνηση στα χρονικά της Σούπερ Λιγκ αποφασίστηκε διά βοής να φιμωθεί η νομική υπηρεσία και να μην τοποθετηθεί για το θέμα της αλλαγής του καταστατικού αναφορικά με την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Όλα αυτά κόντρα στο νόμο που είναι ξεκάθαρος γύρω από τα τηλεοπτικά δικαιώματα μιας ομάδας, που είναι η απόλυτη υπεύθυνη για να αποφασίσει πού θα τα δώσει.

Μιλάμε για απίστευτο ατόπημα, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στο παρελθόν, ανοίγοντας έτσι ένα επικίνδυνο «μονοπάτι», όπου κάθε φορά που η νομική υπηρεσία επιχειρεί να προστατεύει το συνεταιρισμό από μια παράνομη πράξη, να μπαίνει σε ψηφοφορία.

Καραπαπάς: «Απαράδεκτη η φίμωση»

Η «πραξικοπηματική» κίνηση της Σούπερ Λιγκ έφερε την έντονη αντίδραση του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, όπως εκφράστηκε από τον αντιπρόεδρο της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, Κώστα Καραπαπά, και τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζο, αντιστοίχως.

Χαρακτηριστικά ο Κώστας Καραπαπάς τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι απαράδεκτο να φιμωθεί η νομική υπηρεσία για να καταλάβουν όλοι πώς λειτουργούν ορισμένοι και τι ποδόσφαιρο θέλουν. Επιφυλασσόμαστε για όλες τις νομικές ενέργειες στο μέλλον».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Αλαφούζος υποστήριξε: «Έγινε φίμωση της νομικής υπηρεσίας. Θεωρώ ότι όλη αυτή η διαδικασία ήταν καταχρηστική και εκβιαστική. Ένα γκρουπ ομάδων εκβίασε με την έναρξη του πρωταθλήματος, προκειμένου να εξυπηρετήσει ιδιοτελή συμφέροντα. Ο Παναθηναϊκός είναι κάθετα αντίθετος σε ό,τι έγινε και θα κινηθεί νομικά κατά της απόφασης».

Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Σούπερ Λιγκ ο Ολυμπιακός μέσω του αντιπροέδρου του, Κώστα Καραπαπά, ζήτησε από τη νομική υπηρεσία να τοποθετηθεί σχετικά με το αν είναι νόμιμο ή παράνομο να αλλάξει το καταστατικό της Σούπερ Λιγκ.

Για να ακολουθήσει η παρωδία της φίμωσης της νομικής υπηρεσίας. Τι ακριβώς ζητήθηκε να απαντηθεί από τη νομική υπηρεσία;

-Τι προβλέπει ο νόμος σε σχέση με τη διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ και αν υπάρχει υποχρέωση κεντρικής διαχείρισης.

-Να τοποθετηθεί αναφορικά με το τι ισχύει για τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των σωματείων που είναι αντίθετες στον αστικό κώδικα.

-Τι προβλέπει το καταστατικό για τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της Super League που είναι αντίθετες προς το νόμο.

-Και τι προβλέπουν οι διατάξεις του νόμου περί αστικών συνεταιρισμών αναφορικά με τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων που είναι αντίθετες στο νόμο.

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας, όπου ψήφισαν όχι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, ο Γιάννης Οικονομάκης από τη νομική υπηρεσία της Super League είπε:

«Είναι δικαίωμα των ΠΑΕ και μάλιστα απόλυτο και αντιτάξιμο και έναντι του ιδίου του συνεταιρισμού, όχι υποχρέωση η παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που είναι αντίθετη προς τον νόμο και το καταστατικό είναι άκυρη και υπάρχει δυνατότητα προσφυγής στα δικαστήρια».

Επιβεβαιώνοντας δηλαδή την «πραξικοπηματική» ενέργεια της Σούπερ Λιγκ και το γεγονός ότι δε θα σταθεί πουθενά σε κανένα δικαστήριο αυτή η απόφαση.

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024