Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η εγγονή του Ελία Καζάν πρωταγωνιστεί σε σειρά του Netflix

Η εγγονή του Ελία Καζάν πρωταγωνιστεί σε σειρά του Netflix

Η Zoe Kazan στα χνάρια του σπουδαίου παππού της: από το Yale στο σινεμά

Την πήρε το μάτι μας στο τρέιλερ μιας θρίλερ σειράς (Clickbait) που έχουμε βάλει στην «to watch» list στο Netflix.

Ο λόγος για την Ζόε Καζάν, μια ταλαντούχα ηθοποιό, αλλά και δημιουργό.

Το 2003 έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στο «Swordswallowers and Thin Men» και έπειτα την είδαμε στο θέατρο στην παράσταση «The Prime of Miss Jean Brodie». Το 2007 είχε έναν μικρό ρόλο στο «The Savage»s, αλλά και στις ταινίες «Fracture» και «In the Valley of Elah»

Τον Ιανουάριο του 2008 πραγματοποίησε την παρθενική της εμφάνιση στο Broadway στην παράσταση «William Inge’s Come Back». Στη συνέχεια εμφανίστηκε στο θεατρικό του Άντον Τσέχοφ «Ο γλάρος».

Το 2009 πρωταγωνίστησε στις ταινίες «I Hate Valentine’s Day» και «The Exploding Girl».

Η Ζόε επίσης θεατρικά έργα και το δημιούργημα της «We Live Here», που αφορά μια δυσλειτουργική οικογένεια ανέβηκε στο Manhattan Theater Club.

Η επόμενη δουλειά της ήταν μια ρομαντική κωμωδία, της οποίας έγραψε και το σενάριο, ενώ πρωταγωνιστεί η ίδια και ο Αντόνιο Μπαντέρας.

Την αναγνωρίζετε στο τρέιλερ του Clickbait;

Η Καζάν γεννήθηκε το 1983 στο Λος Άντζελες, κόρη των σεναριογράφων Νίκολας Καζάν και Ρόμπιν Σουίκορντ.

Οι παππούδες της από την πλευρά του πατέρα της ήταν ο σκηνοθέτης του κινηματογράφου και του θεάτρου Ελία Καζάν και η θεατρική συγγραφέας Μόλι Καζάν.

Η ταλαντούχα Ζόε εκπαιδεύτηκε στα ιδιωτικά σχολεία Wildwood, Windward, καθώς και στο σχολείο Marlborough, που βρίσκεται στο Hancock Park, στο Λος Άντζελες.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Yale (το πανεπιστήμιο που σπούδασε και ο παππούς της!), όπου ήταν μέλος της Κοινότητας Χειρογράφων και αποφοίτησε το 2005 με πτυχίο Bachelor of Arts στο θέατρο.

Στις 25 Αυγούστου έκανε πρεμιέρα στο Netflix το Clickbait: η νέα σειρά θρίλερ που ήδη έχει κερδίσει τις εντυπώσεις.

Αποτελείται από 8 επεισόδια που τα σκηνοθετεί ο Brad Anderson.

Το σενάριο υπογράφουν οι Tony Ayres και Christian White.

Όταν ο οικογενειάρχης Nick Brewer μπλέκεται σε ένα έγκλημα με μια μοχθηρή διαδικτυακή ανατροπή, οι δικοί του άνθρωποι παλεύουν να ξεσκεπάσουν την αλήθεια.

Ο χαρακτήρας του Adrian Grenier από εκεί που ήταν ένας σωστός σύζυγος, πατέρας και αδερφός, βλέπει ξαφνικά τον εαυτό του παγιδευμένο σε ένα ιντερνετικό παιχνίδι όπου κάθε λίγο πρέπει να λέει την αλήθεια, για να βγει ζωντανός.

Η Ζόε Καζάν αντιμετωπίζει μια διαφορετική πρόκληση στην καριέρα της και όλα δείχνουν πως τα καταφέρνει μια χαρά.

View this post on Instagram

A post shared by Zoe Kazan (@zoe.kazan)

Ποιος ήταν ο Ελία Καζάν;

Ο Ηλίας Καζαντζόγλου γεννήθηκε το 1909 στην Κωνσταντινούπολη, στο Καντίκιοϊ, γόνος ευκατάστατης οικογένειας.

Ο πατέρας του ήταν έμπορος χαλιών, Ρωμιός της ακμάζουσας ακόμα τότε ελληνικής παροικίας, που δεν έπαυε να ανησυχεί για το μέλλον της οικογένειας του ζώντας σε ένα εχθρικό περιβάλλον.

Φοβούμενος τα χειρότερα και ακολουθώντας τον έναν του αδελφό ο οποίος πρώτος ξενιτεύτηκε στην Αμερική, πήρε τη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά και εγκαταστάθηκαν στη Νέα Υόρκη.

Ο Ηλίας ήταν τεσσάρων χρονών.

Ξεκίνησε τις πανεπιστημιακές σπουδές του στη Μασαχουσέτη με βασικότερο στόχο να αποφύγει πάση θυσία να επιστρέψει στην Νέα Υόρκη αφού το μόνο που περίμεναν από αυτόν ήταν να συνεχίσει την παράδοση της οικογένειας στο εμπόριο χαλιών.

Έτσι βρέθηκε μεταπτυχιακός φοιτητής θεάτρου στο περίφημο Γέηλ το οποίο ανέκαθεν είχε μία από τις απαιτητικότερες σχολές υποκριτικής.

Η πλούσια καριέρα του άρχισε στη δεκαετία του ’30 και το αστέρι του έλαμψε με μεγάλα θεατρικά έργα στο Μπρόντγουεϊ και κινηματογραφικές επιτυχίες στο Χόλιγουντ.

Οι λαμπρές επιτυχίες του

Το 1937, έπειτα από μία ήδη επιτυχημένη πορεία ως ηθοποιός, πέρασε και πίσω από τις κάμερες, ως σκηνοθέτης. Βραβεύθηκε με Όσκαρ για τη «Συμφωνία Κυρίων» (1947) και «Το Λιμάνι της Αγωνίας» (1954), ενώ το 1999 τιμήθηκε για το σύνολο της προσφοράς του στην 7η Τέχνη (1999).

Στις μεγάλες επιτυχίες του συγκαταλέγονται, επίσης, οι ταινίες «Λεωφορείον ο Πόθος» (1951), «Ανατολικά της Εδέμ» (1955) και «Αμέρικα, Αμέρικα» (1963).

Στην ιστορία της τέχνης καταγράφονται, ακόμα, οι σκηνοθετικές του προσεγγίσεις στο θεατρικό σανίδι, σε έργα όπως «Λεωφορείον ο Πόθος», «Ο θάνατος του Εμποράκου» και «Λυσσασμένη Γάτα».

Το 1948 υπήρξε συνιδρυτής του περίφημου «Actor’s Studio» στη Νέα Υόρκη, ενός πρότυπου εργαστηρίου για νέους ηθοποιούς, που κατά καιρούς φιλοξένησε πολλά ανερχόμενα αστέρια κι έγινε πνευματικό λίκνο του θεατρικού κόσμου στην Αμερική.

Ωστόσο, ο Ελία Καζάν αμαύρωσε την εικόνα του, όταν το 1952 κατέθεσε στην Επιτροπή Αντιαμερικανικών Υποθέσεων του Γερουσιαστή ΜακΚάρθι, όπου κατονόμασε καλλιτέχνες (και όχι μόνο), που πίστευε ότι ήταν μέλη του Αμερικανικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Πέθανε στις 28 Σεπτεμβρίου του 2003, στη Νέα Υόρκη.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024