Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελένη Τοπαλούδη - Το Διδυμότειχο τιμά τη μνήμη της δίνοντας το όνομά της σε κεντρικό δρόμο της πόλης

Ελένη Τοπαλούδη – Το Διδυμότειχο τιμά τη μνήμη της δίνοντας το όνομά της σε κεντρικό δρόμο της πόλης

Με ομόφωνη απόφασή το Δημοτικό Συμβούλιο του Διδυμοτείχου αποφάσισε να δώσει το όνομα της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη σε κεντρικό δρόμο της πόλης, αναγνωρίζοντας τη ως σύμβολο ενάντια στη βία κατά των γυναικών

Το όνομα της Ελένης Τοπαλούδη θα πάρει η οδός Βασιλέως Γεωργίου, ένας από τους κεντρικότερους δρόμους του Διδυμοτείχου, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Με αυτήν την κίνηση η πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε η Ελένη Τοπαλούδη, τιμά την μνήμη της και στέλνει μήνυμα ενάντια στις γυναικοκτονίες που συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό στη χώρα μας.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ελένη Τοπαλούδη δολοφονήθηκε άγρια από δύο άνδρες τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο, όπου και σπούδαζε. Η ιστορία της συγκλόνισε τη χώρα και άνοιξε τη συζήτηση για να μπει τέλος στη βία κατά των γυναικών.

Αναγνωρίζουμε την Ελένη ως σύμβολο

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιαννόγλου στο GRTimes, «τώρα ήρθε η στιγμή που επιβαλλόταν να αναγνωρίσουμε όλη αυτή τη σκληρή υπόθεση που έχει να κάνει με την Ελένη Τοπαλούδη», αλλά και «να την αναγνωρίσουμε ως σύμβολο».

Οι γονείς της Ελένης, «είναι αισιόδοξοι, ότι μέσω αυτής της συμβολικής κίνησης θα μπορέσουν να βοηθηθούν άλλα παιδιά, ώστε να μην πέσουν σε τέτοια παγίδα και να προστατευθούν», αναφέρει ο κ. Χατζηγιαννόγλου.

Να σημειωθεί δε, ότι σύντομα πρόκειται να τοποθετηθεί και μνημείο της Ελένης Τοπαλούδη μπροστά από το δημαρχείο. Ο δήμος έχει ήδη αρχίσει να επικοινωνεί με καλλιτέχνες ώστε να αποφασιστεί το σημείο στο οποίο θα γίνει το μνημείο, αλλά και τι θα αναπαριστά, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024