Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σαουδική Αραβία - Επίθεση των Χούθι με τραυματίες στο αεροδρόμιο της Άμπχα

Σαουδική Αραβία – Επίθεση των Χούθι με τραυματίες στο αεροδρόμιο της Άμπχα

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και ένα αεροπλάνο έχει υποστεί ζημιές.

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα σήμερα (31/8) στη Σαουδική Αραβία, ύστερα από από επίθεση των Χούθι με μη επανδρωμένα αεροπλάνα εναντίον του αεροδρομίου της Άμπχα.

Όπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση της χώρας τουλάχιστον οκτώ είναι οι τραυματίες ενώ και ένα πολιτικό αεροπλάνο έχει υποστεί ζημιές. Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ότι μη επανδρωμένο αεροπλάνο (drone) των ανταρτών που είχε στόχο το αεροδρόμιο αναχαιτίστηκε από τον συνασπισμό που πολεμά τους Χούθι. Τα θραύσματά του διασκορπίστηκαν στην περιοχή του αεροδρομίου.

Λίγη ώρα αργότερα, το τηλεοπτικό δίκτυο Ekhbaria TV ανέφερε ότι και ένα δεύτερο drone αναχαιτίστηκε. Tα θραύσματά του ωστόσο τραυμάτισαν οκτώ ανθρώπους και προκάλεσαν ζημιές σε αεροπλάνο της πολιτικής αεροπορίας μέσα στο αεροδρόμιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Χούθι είναι σύμμαχοι του Ιράν και συχνά χρησιμοποιούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους εναντίον της Σαουδικής Αραβίας.

Πρόσφατα (29/8) είχαν πραγματοποιήσει επίθεση και στην Υεμένη προκαλώντας των θάνατο 30 πολιτών και τραυματίζοντας άλλους 60

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο των νότιων στρατιωτικών δυνάμεων οι αντάρτες επιτέθηκαν κατά στρατιωτικής βάσης στην Υεμένη και τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 60 τραυματίστηκαν.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 16 τραυματίστηκαν από επιδρομές των Χούθι κατά μιας στρατιωτικής βάσης που ανήκει στις δυνάμεις της κυβέρνησης της Υεμένης, που υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία στην επαρχία Λαχίτζ, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, αλλά και πηγές των υπηρεσιών Υγείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024