Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ισπανία - Αγνοούνται μετανάστες που επιχείρησαν τον διάπλου από το Μαρόκο προς τα Κανάρια Νησιά

Ισπανία – Αγνοούνται μετανάστες που επιχείρησαν τον διάπλου από το Μαρόκο προς τα Κανάρια Νησιά

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες επιζώντων, περίπου 60 άνθρωποι είχαν επιβιβαστεί αρχικά στο σκάφος.

Στους 30 ανέρχονται οι μετανάστες που αγνοούνται ανοικτά των Καναρίων Νήσων και προσπαθούσαν να περάσουν από το Μαρόκο. Ήδη έχουν διασωθεί οι 30 και αναζητούνται οι υπόλοιποι.

Συγκεκριμένα, οι Ισπανοί διασώστες ανέφεραν ότι διέσωσαν 32 μετανάστες τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ανοικτά του νησιού Φουερτεβεντούρα. Ένας άνθρωπος που απεβίωσε κατά τον διάπλου επέβαινε επίσης στο σκάφος. Όμως σύμφωνα με τις μαρτυρίες επιζώντων, περίπου 60 άνθρωποι είχαν επιβιβαστεί αρχικά στο σκάφος, δήλωσε στο AFP πηγή της νομαρχίας των Καναρίων Νήσων.

Η ΜΚΟ Caminando Fronteras, με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο και η οποία παρακολουθεί τις ροές μεταναστών και προσφύγων και λαμβάνει τις εκκλήσεις τους για βοήθεια, δήλωσε από την πλευρά της πως δύο σκάφη αγνοούνται, το ένα μετέφερε 42 ανθρώπους και το άλλο 59. Η εκπρόσωπός της Σίχαμ Κορίσε υπογράμμισε τη σύγχυση που επικρατούσε γύρω από σκάφος που διασώθηκε, με ορισμένος επιζώντες να κάνουν λόγο, όπως είπε, για «12 έως 14» αγνοούμενους.

«Αυτά τα δύο πλεούμενα ήταν φουσκωτά», είπε. «Αναχώρησαν από την ίδια περιοχή», το Ταν-Ταν στο νότιο Μαρόκο, «την ίδια ημέρα, επομένως δεν γνωρίζουμε ποιο από τα δύο βρέθηκε», πρόσθεσε.

Αυξημένες οι ροές

Θυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα, «28 μετανάστες από το Μαγκρέμπ διασώθηκαν σε ένα πλεούμενο ανατολικά του νησιού Λανθαρότε», δήλωσε εκπρόσωπος της ακτοφυλακής.

«Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους» ήταν 39 κατά την αναχώρηση με το μικρό πλεούμενο, γεγονός το οποίο οδήγησε την ακτοφυλακή να ξεκινήσει έρευνες στη ζώνη αυτή ανοικτά της βορειοδυτικής Αφρικής, διευκρίνισε η εκπρόσωπος.

Οι 28 διασωθέντες είναι δύο γυναίκες, δύο ανήλικοι και 24 άνδρες. Ένας ανήλικος και τρεις άνδρες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με υποθερμία, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024