Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκάνδαλο στην Εθνική Ισλανδίας – Η Ομοσπονδία κάλυψε συμβάν σεξουαλικής παρενόχλησης

Σκάνδαλο στην Εθνική Ισλανδίας – Η Ομοσπονδία κάλυψε συμβάν σεξουαλικής παρενόχλησης

Σοκ έχει προκαλέσει το θέμα που βγήκε στην δημοσιότητα με ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ισλανδίας να κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση και την Ομοσπονδία της χώρας να προσπαθεί να το αποκρύψει για χρόνια.

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ισλανδία και σε ολόκληρη την Ευρώπη μία ιστορία σεξουαλικής παρενόχλησης που «βγήκε» στο φως της δημοσιότητας πριν από λίγες μέρες και αφορά τον διεθνή ποδοσφαιριστή, Κολμπάιν Σίγκθορσον.

Ο Σίγκθορσον είχε κατηγορηθεί  το 2017, παρ’ όλα αυτά συνέχιζε να αγωνίζεται με την εθνική ομάδα της πατρίδας του, μέχρι που την περασμένη Δευτέρα 31.08, το θύμα έδωσε δημόσια τηλεοπτική συνέντευξη. Συγκεκριμένα ανέφερε πως έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον 31χρονο ποδοσφαιριστή της Γκέτεμποργκ, ένα Σάββατο βράδυ τον Σεπτέμβριο του 2017 σε κλαμπ του Ρέικιαβικ.

Μάλιστα υποστήριξε πως στη συνέχεια την προσέγγισε ο νομικός εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας και της πρότεινε την εξαγορά της σιωπής της, με αντάλλαγμα ένα χρηματικό ποσό, ώστε το θέμα να μην πάρει διαστάσεις. 

«Με έπιασε από το σαγόνι και στη συνέχεια μου έκανε μία επίθεση με το σώμα του. Με έπιασε από το λαιμό αλλά μόνο για μια στιγμή, γιατί παρενεβλήθη ένα άλλο πρόσωπο. Είχα τραύματα για 2-3 εβδομάδες. Την επόμενη μέρα πήρα ιατρική γνωμάτευση για τους τραυματισμούς και πήγα στην αστυνομία για να υποβάλλω μήνυση. Ήμασταν δύο που βιώσαμε το ίδιο πράγμα εκείνο το βράδυ και πήγαμε μαζί για μήνυση. Ο Μπέργκσον πήρε τηλέφωνο τον πατέρα μου και μίλησε και με τους δύο γονείς μου. Είπε ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις. Τον έβγαλε από την εθνική για ένα διάστημα. Όμως θα έπρεπε να αντιληφθεί πόσο σοβαρό ήταν αυτό». Μάλιστα, σημείωσε ότι ο πατέρας της επικοινώνησε με e-mail και με τον πρόεδρο της Ισλανδίας, Γκούντνι Γιοχάνεσον, ο οποίος του απάντησε επίσης με e-mail: «Στην απάντηση ο πρόεδρος της χώρας ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον Γκούντνι Μπέργκσον για άλλο λόγο και του ανέφερε και αυτό το ζήτημα», ανέφερε το θύμα.

Απολογήθηκε το Δ.Σ., εκτός Εθνικής ο ποδοσφαιριστής

«Αγαπητά θύματα, σας πιστεύουμε και ζητάμε τη συγχώρεσή σας. Γνωρίζουμε ότι σας απογοητεύσαμε και σκοπεύουμε να βελτιωθούμε» έγραψε το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας, ανακοινώνοντας την Κυριακή ότι ο επιθετικός, που κλήθηκε αρχικά, δεν θα είναι τελικά στους αγώνες με τη Ρουμανία, τη Βόρεια Μακεδονία και τη Γερμανία, για τους προκριματικούς για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024