Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευάγγελος Αποστολάκης - Οι σταθμοί της πορείας του - Οι συνεντεύξεις και οι φορές... που βρέθηκε στο προσκήνιο

Ευάγγελος Αποστολάκης – Οι σταθμοί της πορείας του – Οι συνεντεύξεις και οι φορές… που βρέθηκε στο προσκήνιο

Κατά τη διάρκεια της πορείας του, από το Ρέθυμνο που γεννήθηκε το 1957 μέχρι το Προεδρικό Μέγαρο που ορκίστηκε υπουργός, ο Ευάγγελος Αποστολάκης κατάφερε να διακριθεί στην υπηρεσία του, να κερδίσει βαθμούς και την εκτίμηση συναδέλφων του για τις διοικητικές του ικανότητες

Από τη διοίκηση των κομάντο της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών πριν από περίπου δύο δεκαετίες, ναύαρχος κι αρχηγός αρχικά του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού κι αμέσως μετά συνολικά στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Ο λόγος για τον Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος έγινε το πρόσωπο της ημέρας στη κεντρική πολιτική σκηνή, ωστόσο αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά.

Το 2019 όταν υπουργοποιήθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα για να αντικαταστήσει τον Πάνο Καμμένο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αντιδράσει έντονα από το βήμα της βουλής, καθώς ακόμα δεν είχε παραδώσει τα καθήκοντα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ…

Ποιος είναι ο Ευάγγελος Αποστολάκης

Κατά τη διάρκεια της πορείας του, από το Ρέθυμνο που γεννήθηκε το 1957 μέχρι το Προεδρικό Μέγαρο που ορκίστηκε υπουργός, ο Ευάγγελος Αποστολάκης κατάφερε να διακριθεί στην υπηρεσία του, να κερδίσει βαθμούς και την εκτίμηση συναδέλφων του για τις διοικητικές του ικανότητες.

Ως υπουργός, εκτός από τα ελληνοτουρκικά, κλήθηκε να διαχειριστεί το προσφυγικό και μια σειρά από άλλα θέματα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, λίγους μήνες μετά τη συμφωνία των Πρεσπών και την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση.

Μετριοπαθής κι ψύχραιμος, επαναλαμβάνει πως κριτήριο για την κάθε του απόφαση είναι η αγάπη του για την πατρίδα. Τελευταίο παιδί μιας πολυμελούς οικογένειας άρχισε όπως λέει να δίνει μάχες από παιδί.

Παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, με τον γιο του Γιάννη να κάνει καριέρα ως σεφ τα τελευταία χρόνια σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Λίγο διάστημα μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, ο ίδιος άφηνε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο μιας νέας ανάμειξης στην πολιτική.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης αποφοίτησε αρχικά από τη σχολή Ναυτικών Δοκίμων και το 1998 ανέλαβε διοικητής στη διοίκηση υποβρυχίων Καταστροφών. Στους επίλεκτους των επιλέκτων.

Την περασμένη δεκαετία, ο Ευάγγελος Αποστολάκης γίνεται αρχηγός του ΓΕΝ και δυο χρόνια μετά αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Το 2019 ορκίζεται υπουργός Άμυνας, με τον ίδιο να διατυμπανίζει προς πάσα κατεύθυνση πως συνεχίζει να έχει φιλοδοξίες.

Στα 64 χρόνια του, ο Ευάγγελος Αποστολάκης είναι ξανά το πρόσωπο που κυριαρχεί από το μεσημέρι στην κεντρική πολιτική σκηνή. Με τον ίδιο να παρακολουθεί τις αντιδράσεις και τις αναλύσεις που διαδέχονται η μία την άλλη.

Sports in

Η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τη Λαμία (pic)

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά το παιχνίδι της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024