Σάββατο 30 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οταν Μητσοτάκης και Τσίπρας «σκοτώνονταν» το 2019 για τον Αποστολάκη

Οταν Μητσοτάκης και Τσίπρας «σκοτώνονταν» το 2019 για τον Αποστολάκη

Σφοδρή σύγκρουση για την τότε υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη

Το έχει φαίνεται η μοίρα ο Ευάγγελος Αποστολάκης, εκούσια ή ακούσια να γίνεται η αφορμή για σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα.

Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες με την ανακοίνωση της υπουργοποίησης του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ και πρώην υπουργού Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν προηγούμενο.

Εχουν όμως… παρελθόν.

Ηταν Ιανουάριος του 2019, πριν από 2,5 χρόνια, όταν ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίζει να κάνει υπουργό Αμυνας τον Ευάγγελο Αποστολάκη, στη θέση του Πάνου Καμμένου που είχε αποχωρήσει με αφορμή το Μακεδονικό.

Στη Βουλή γίνεται χαμός καθώς ο κ. Αποστολάκης είναι μετακινηθεί από τη θέση του εν ενεργεία τότε αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη θέση του υπουργού στο Πεντάγωνο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει το λόγο και λέει μεταξύ άλλων σχολιάζοντας την υπουργοποίηση Αποστολάκη: «Με την εξαίρεση του κ. Χηνοφώτη που όμως πρώτα αποστρατεύθηκε, ύστερα εξελέγη βουλευτής και μετά υπουργοποιήθηκε όχι βέβαια στο υπουργείο άμυνας, ο τελευταίος ήταν ο κ. Σπαντιδάκης που ορκίστηκε αρχηγός του ΓΕΣ την 21η Απριλίου. Για την πρώτη φορά αριστερά όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα».

Για να απαντήσει ο τότε πρωθυπουργός:

«Ζήτησα το λόγο μόνο γιατί θεωρώ και θέλω να πιστεύω άθελά του ότι ο κ. Μητσοτάκης υπέπεσε σε ένα κολοσσιαίο ατόπημα» είχε απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας. «Συνέκρινε τον Βαγγέλη Αποστολάκη με τον αρχηγό της χούντας Σπαντιδάκη. Ζητώ να ανακαλέσει. Δεν σας επιτρέπω να προσβάλλετε έναν άνθρωπο και το δημοκρατικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Στον πανικό σας προφανώς δεν καταλάβατε αυτό που είπα», ανταπάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Είπα ότι καμία κυβέρνηση της μεταπολίτευσης δεν παραβίασε τον άγραφο κανόνα διάκρισης μεταξύ στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας. Σέβομαι τον ναύαρχο Αποστολάκη ως αρχηγό ΓΕΕΘΑ αλλά θεωρώ ότι έκανε λάθος που δέχθηκε την πρότασή σας».

Sports in

Βίρτους Μπολόνια – Παναθηναϊκός 79-81: Απόδραση με buzzer beater του Ναν – «Αγκάλιασε» το πλεονέκτημα

Μεγάλο διπλό στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό, με buzzer beater του Ναν – Μια νίκη με την οποία «κλείδωσε» ουσιαστικά το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Σάββατο 30 Μαρτίου 2024