Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παίρνουν… φωτιά οι μηχανές των δημοσκόπων

Παίρνουν… φωτιά οι μηχανές των δημοσκόπων

Οπως κάθε χρόνο η επιστροφή από τις διακοπές, η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης και το άνοιγμα των σχολείων είναι τα ορόσημα για να ξεκινήσουν οι μετρήσεις και να εκφράζει η κοινή γνώμη τη γνώμη της.

Ο χρόνος κυλάει σαν το νερό… Η κυβέρνηση μπήκε στον τρίτο χρόνο της θητείας της και παρά το γεγονός ότι εκλογές δεν φαίνονται στον ορίζοντα, αφού δεν προβλέπονται από το Σύνταγμα, ούτε κανείς τις επιζητεί, οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν για το τι θα γίνει στις εκλογές.

Τι να πει κανείς.

Για όσους όμως ρωτούν τι θα συμβεί όταν γίνουν εκλογές ίσως γιατί αγωνιούν, ίσως γιατί ενδιαφέρονται για κάποια θέση ή θεσούλα, ίσως για να σχεδιάσουν το μέλλον τους, εμείς λίγα πράγματα μπορούμε να προσθέσουμε στα σενάρια και στη συζήτηση που φαίνεται να έχει ανάψει.

1.Η καλύτερη στιγμή από τη μέχρι σήμερα θητεία της κυβέρνησης για να κάνει πρόωρες εκλογές ήταν ο Ιούλιος του 2020. Κι αυτό γιατί τότε ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο νικητής της πανδημίας με τον μικρότερο αριθμό θυμάτων σε όλη την Ευρώπη (κάτω από 200), τη συντριπτική αποδοχή των επιλογών προστασίας της υγείας για σκληρή καραντίνα και τον μεγάλο βαθμό ικανοποίησης για τα χρήματα που μοίραζε στους υπό αναστολή εργαζομένους και στις πληττόμενες επιχειρήσεις.

Εκλογές όμως δεν έκανε…

2.Οι χειρότερες στιγμές στη θητεία της κυβέρνησης είναι ασφαλώς οι ημέρες των καταστροφικών πυρκαγιών που ξεκίνησαν στις 3 Αυγούστου και έκαψαν τη Βόρεια Εύβοια, τη Βαρυμπόμπη, την Ηλεία, τα Βίλια και 1.700 σπίτια και επιχειρήσεις στο διάβα τους.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Η πανδημία, με κύρια ευθύνη των «αρνητών» του εμβολιασμού, έχει ξεφύγει ξανά, ο αριθμός των βαριά ασθενών αυξάνεται και ο θλιβερός αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού έχει ξεπεράσει τις 13.000. Και όπως δυστυχώς σκέφτονται πολλοί Ελληνες, τα «δωρεάν γεύματα», δηλαδή τα επιδόματα και οι μη επιστρεπτέες προκαταβολές, τελείωσαν.

Αυτό είναι το εκρηκτικό κοκτέιλ που έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία και προκαλεί αστάθεια στην πολιτική σκηνή.

Φυσικά, ούτε λόγος για εκλογές…

Υπό αυτές τις συνθήκες αποτελεί πλέον μονόδρομο για την κυβέρνηση η φυγή προς τα εμπρός με όπλο την ανάκαμψη της οικονομίας και την εξεύρεση πόρων που θα επουλώσουν τις πληγές της από την πανδημία και τις φωτιές.

Ολα τα άλλα θα φανούν σύντομα.

Σε δύο εβδομάδες από σήμερα θα πάρουν… φωτιά οι μηχανές των δημοσκόπων.

Οπως κάθε χρόνο η επιστροφή από τις διακοπές, η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης και το άνοιγμα των σχολείων είναι τα ορόσημα για να ξεκινήσουν οι μετρήσεις και να εκφράζει η κοινή γνώμη τη γνώμη της.

Ετσι κι αλλιώς εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν…

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024