Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γυρίζει σπίτι του ο 13χρονος μετά το ατύχημα στη παραλία Τολοφώνος

Γυρίζει σπίτι του ο 13χρονος μετά το ατύχημα στη παραλία Τολοφώνος

Στις 14 Αυγούστου είχαμε γράψει για μια τεράστια αφύλακτη τρύπα στη παραλία Τολοφώνος, στην Ερατεινή Φωκίδας που παραλίγο να στοιχίσει την ζωή ενός 13χρονου αγοριού. Για την ακρίβεια του στοίχισε αρκετές μέρες νοσηλείας, 6μηνη απαγόρευση άθλησης, ταξιδιού με αεροπλάνο και πάνω από όλα ιατρικούς ελέγχους ανά τακτά χρονικά διαστήματα διότι από την πτώση επηρεάστηκε μεταξύ άλλων ο εγκέφαλος του παιδιού που ευτυχώς λόγω ηλικίας το σημείο που επλήγη θα αναπλαστεί.

Σήμερα που μιλάμε το παιδί ταξιδεύει οδικώς με τους γονείς του για το Βέλγιο, καθώς ανήκουν στους πολυάριθμους Έλληνες που λόγω κρίσης αναζήτησαν εργασία στο εξωτερικό, ύστερα από πολλά χρόνια επαγγελματικής απασχόλησης στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο όμως και όποτε μπορούν επισκέπτονται την «μαμά πατρίδα» διότι την υπεραγαπάνε. Συνήθως το ταξίδι η οικογένεια το πραγματοποιεί αεροπορικώς όλα αυτά τα χρόνια.

Όμως το παιδί απαγορεύεται να ταξιδέψει με αεροπλάνο λόγω αυξημένης επικινδυνότητας από το σφοδρό χτύπημα στο κεφάλι εξαιτίας της πτώσης του στην αφύλακτη τρύπα. 3000 χιλιόμετρα οδικώς. Η απερισκεψία των υπεύθυνων που άφησαν ακάλυπτη την τρύπα στα αποστραγγιστικά έργα που επιτελούνταν στη πολυσύχναστη αυτή παραλία, επί της ουσίας άλλαξε την πραγματικότητα μιας οικογένειας.

Μια αξιοπρεπέστατη οικογένεια που διατήρησε σε όλη την διαδικασία την ψυχραιμία της παρότι το 13χρονο παιδί τους έδινε μάχη να σώσει τη ζωή του από την πτώση του στην τρύπα που το ποδηλατικό του κράνος του έσωσε τη ζωή. Μια τρύπα που παρέμεινε ανοικτή επί πολλές μέρες μετά το ατύχημα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ανοικτή και πολλές μέρες πριν.

Οι γονείς και το μικρότερο αδελφάκι έμειναν στο πλευρό του παιδιού όλες τις ημέρες νοσηλείας του, άυπνοι και ταλαιπωρημένοι με μια μόνο ευχή. Να πάρει εξιτήριο ο γιός τους. Όπερ και εγένετο, δόξα τον Θεό. Μιλώντας μαζί τους δεν διακρίνεις ούτε θυμό, ούτε μίσος, ούτε θα ακούσεις βρισιές για την Ελλάδα. Βλέπετε οι Έλληνες μας του εξωτερικού, δεν βρίζουν την πατρίδα. Δεν την μισούν.

Το μόνο που αναφέρουν είναι ένα τεράστιο γιατί; Μα σε κοινή θέα, σε μια πολυσύχναστη παραλία, γιατί κανείς δεν ενδιαφέρεται; Εκεί έχουμε φτάσει σαν λαός; Εκεί έφτασαν οι θεσμοί μας; Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Δωρίδος, το συνεργείο του έργου, ο επιβλέπων μηχανικός κτλ. Εκεί φτάσαμε;

Το ρεπορτάζ μας στις 14 Αυγούστου 2021 έφτασε στο γραφείο του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό. Στο ρεπορτάζ μας είχαμε αναρωτηθεί πως είναι δυνατόν να είναι ακάλυπτη αυτή η τρύπα – όνειδος για την δημόσια διοίκηση. Στη φωτογραφία δείτε πως είναι σήμερα αφού διαβάστηκε η δημοσίευση του in.gr.

Προσοχή: Επικίνδυνη τρύπα σε παραλία. Από θαύμα σώθηκε ένα παιδί.

Αυτή λοιπόν η απλή περίφραξη ήταν το πολύ δύσκολο να γίνει,  για να προστατευθούν όλα τα παιδιά της περιοχής. Και οι ενήλικες φυσικά που από θαύμα δεν έκαναν μια βραδυνή βόλτα στη παραλία. Μια απλή περίφραξη σε ένα έργο χιλιάδων ευρώ θα είχε αποσοβήσει την παραλίγο μοιραία βόλτα του παιδιού μας, διότι είναι παιδί όλων των Ελλήνων ο 13χρονος, όπως άλλωστε και όλα μας τα ελληνόπουλα. Η ευθύνη μας απέναντι στα παιδιά μας είναι καθολική, όλης της κοινωνίας και φυσικά και πάνω από όλα των θεσμών που οφείλουν να τα προστατεύουν.

Ο περιφερειάρχης που πληροφορήθηκε το γεγονός από το δημοσίευμα του in.gr, επικοινώνησε με την μητέρα του παιδιού, εκφράζοντας τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση του, δηλώνοντας παρών στη περιπέτεια τους. Σημαντική κίνηση έστω και μετά από πάρα πολλές ημέρες. Αγνοούσε ή όχι το γεγονός, κάποια στιγμή ας συνεννοηθούν εκεί στη περιφέρεια διότι υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές της αλήθειας. Η ουσία είναι πως έκανε κάτι ο κ. Σπανός, είτε φέρει είτε όχι την ευθύνη για το συγκεκριμένο έργο.

Ο περιφερειάρχης ξεκίνησε και ΕΔΕ (ένορκη διοικητική εξέταση) με αφορμή το γεγονός όπως κατ’ αποκλειστικότητα αποκαλύπτει σήμερα το in.gr

Συμπέρασμα 1. Σε αρκετές περιπτώσεις στη χώρα μας το μοιραίο ακολουθεί της πρόληψης.

Συμπέρασμα 2. Η ταλαιπωρία ενός 13χρονου παιδιού με την αμέριστη συμπαράσταση της εξαιρετικής οικογένειας του έγινε η αφορμή ή αλλιώς το μάθημα για τους υπεύθυνους τουλάχιστον σε αυτή την γωνιά της Ελλάδας να μην κινδυνεύσουν άλλα παιδιά και όχι μόνο παιδιά.

Συμπέρασμα 3: Οι πολίτες πρέπει να είμαστε ανά πάσα στιγμή σε εγρήγορση και να ειδοποιούμε τις αρχές αν διαπιστώσουμε οποιοδήποτε κίνδυνο. Έχω πει ξανά. Καμία περιφέρεια και κανένας δήμος, ούτε καν η κεντρική εξουσία δεν μπορεί να βρίσκεται παντού. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο. Και να θέλουν δεν μπορούν. Να υποστηρίξουμε λοιπόν  το έργο τους. Ναι, είναι υπερβατικό να ξεπεράσουμε τον εγωισμό μας και τα επιχειρήματα τύπου «μα είναι δημόσιοι υπάλληλοι εμείς τους πληρώνουμε κτλ».

Ας κοιμόμαστε εμείς με την συνείδηση μας γαλήνια και την ψυχή μας ήρεμη πως κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε για τον τόπο και τους συνανθρώπους μας και ας πράξουν το ίδιο όποιοι άλλοι θέλουν.

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024