Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στην Άμφισσα - Ανησυχία για τους ισχυρούς ανέμους στην περιοχή

Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στην Άμφισσα – Ανησυχία για τους ισχυρούς ανέμους στην περιοχή

Περιορίστηκε η πορεία της φωτιάς στο Κροκί και στο Λιβάδι της Αράχωβας, με τον αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας να τονίζει ότι «δείχνει να έχουμε προλάβει τα χειρότερα» ωστόσο προσθέτει ότι «δεν θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή».

Με συνεχείς ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα έγινε κατορθωτό να περιοριστεί η καταστροφική πορεία της φωτιάς που ξέσπασε πριν από 2 ώρες ανάμεσα στο Κροκί της Φωκίδας και το Λιβάδι της Αράχωβας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δείχνει να έχουμε προλάβει τα χειρότερα

Πρόκειται για ορεινή απόκρυμνη περιοχή την οποία δεν μπορούν να προσεγγίσουν επίγεια μέσα.

«Δείχνει να έχουμε προλάβει τα χειρότερα» τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, Γιώργος Δελμούζος, ο οποίος βρίσκεται στο μέτωπό της φωτιάς από τις πρώτες στιγμές.

«Δεν θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή. Δόθηκε μία τιτάνια μάχη έτσι ώστε περιμετρικά να μπορέσουν να ελέγξουν την επέκταση της και τώρα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, χωματουργικά μηχανήματα από την περιφέρεια και τον Δήμο Δελφών, όπως επίσης και βυτιοφόρα που διατέθηκαν από την Περιφέρεια Στερεάς προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο» σημείωσε ο κ. Δελμούζος διευκρινίζοντας ότι οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα συνεχίζονται ακόμη.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική στην πυρκαγιά επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 19 οχήματα, 6 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024