Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αφγανιστάν - Ξεκίνησε η «εκδίκηση» των ΗΠΑ - Νεκρά δύο κορυφαία στελέχη του ISIS

Αφγανιστάν – Ξεκίνησε η «εκδίκηση» των ΗΠΑ – Νεκρά δύο κορυφαία στελέχη του ISIS

Συγκεκριμένα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, πραγματοποίησαν επίθεση με drone, εναντίον κορυφαίων μελών του ISIS, το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για την προχθεσινή επίθεση

Λιγότερες από 48 ώρες μετά το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν, ο Τζο Μπάιντεν ξεκίνησε την εκδίκηση, την οποία μίλησε στο διάγγελμά του.

Συγκεκριμένα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, πραγματοποίησαν επίθεση με drone, εναντίον κορυφαίων μελών του ISIS, το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για την προχθεσινή επίθεση.

«Μπορώ τώρα να επιβεβαιώσω ότι δύο κορυφαίοι στόχοι του ISIS σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε. Γνωρίζουμε ακόμα ότι δεν υπήρξαν απώλειες μεταξύ του άμαχου πληθυσμού» ανέφερε, σύμφωνα με το CNN, ο διοικητής Ουίλιαμ Τέιλορ.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι, πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν τις απειλές κατά των στρατιωτών στο Αφγανιστάν σε πραγματικό χρόνο.

Ο Κίρμπι από την πλευρά του αρνήθηκε να διευκρινίσει αν τα πρόσωπα αυτά σχετίζονταν άμεσα με την επίθεση της Πέμπτης στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, από την οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 100 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ήταν και 13 Αμερικανοί στρατιώτες. «Πρόκειται για οργανωτές και αυτουργούς του ΙΚ, αυτός ο λόγος αρκεί», απάντησε όταν ρωτήθηκε για το θέμα. Άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέα πλήγματα. Κανείς δεν λέει ότι «δεν χρειάζεται πια να ανησυχούμε για το ΙΚ», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι ο αμερικανικός στρατός παραμένει «επικεντρωμένος» σε αυτήν την «ακόμη ενεργή απειλή».

«Το γεγονός ότι αυτά τα δύο πρόσωπα δεν βρίσκονται πια στη Γη είναι καλό πράγμα», είπε ο Κίρμπι.

Η επίθεση ήρθε ως αντίποινα για τις φονικές εκρήξεις έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ στις 26 Αυγούστου, όταν περίπου 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, κυρίως Αφγανοί που προσπαθούσαν να φύγουν από τη χώρα, όπως και 13 Αμερικανοί στρατιώτες.

Δεν άργησε να κάνει πράξη τις απειλές του ο Μπάιντεν

Η απάντηση των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ισλαμικό Κράτος, δεν άργησε να έρθει, με τον αμερικανό πρόεδρο να κάνει πράξη τις απειλές του.

«Προς όσους πραγματοποίησαν αυτή την επίθεση, καθώς επίσης και στον οποιονδήποτε θέλει το κακό της Αμερικής, να ξέρουν αυτό: Δεν συγχωρούμε. Δεν ξεχνάμε. Θα σας κυνηγήσουμε και θα σας κάνουμε να πληρώσετε» είχε πει ο αμερικανός  πρόεδρος σε διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό.

Την ίδια στιγμή ο αριθμός των νεκρών συνεχώς αυξάνεται με τα θύματα να είναι τουλάχιστον 170, ανάμεσά τους 13 αμερικανοί πεζοναύτες και 28 Ταλιμπάν, και οι τραυματίες να ξεπερνούν τους 200.

Φόβοι για νέα επίθεση

Όλα αυτά, τη στιγμή που ο κίνδυνος ενός νέου τρομοκρατικού χτυπήματος είναι αυξημένος.

«Η ομάδα εθνικής ασφαλείας με την οποία συναντήθηκε ο πρόεδρος σήμερα το πρωί, ενημέρωσε τον πρόεδρο και και τον αντιπρόεδρο πως μια άλλη τρομοκρατική επίθεση στην Καμπούλ είναι πιθανή και λαμβάνουν τα μέγιστα μέτρα προστασίας δυνάμεων στο αεροδρόμιο της Καμπούλ και στις γύρω περιοχές με τις δυνάμεις μας, ως αποτέλεσμα. Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο μέρος της αποστολής» είπε η Εκπρ. τύπου Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποιούν τους αμερικανούς πολίτες να μην πλησιάζουν στο αεροδρόμιο.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι υπάρχουν υπαρκτές απειλές. Στην πραγματικότητα, θα έλεγα συγκεκριμένες, υπαρκτές απειλές. Και θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι είμαστε προετοιμασμένοι για αυτές» δηλώνει ο Εκπρόωπος Πενταγώνου, Τζον Κέρμπι.

Πλησιάζοντας την 31η Αυγούστου, στο αεροδρόμιο της Καμπούλ δίνεται μάχη με το χρόνο, με περισσότερους από 5.000 αμερικανούς στρατιώτες να παραμένουν στην περιοχή, ενώ και οι περισσότερες ΝΑΤΟικές δυνάμεις έχουν ήδη ολοκληρώσει τις επιχειρήσεις εκκένωσης, υπό τον φόβο μιας νέας τρομοκρατικής επίθεσης.

Τις τελευταίες ανθρωπιστικές πτήσεις πραγματοποίησαν Γαλλία, Ιταλία, ενώ και η Βρετανία αποσύρει σταδιακά τα στρατεύματά της.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024