Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιστορική στιγμή για το ελληνικό τένις (vids)

Ιστορική στιγμή για το ελληνικό τένις (vids)

Με την Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η Ελλάδα θα έχει για πρώτη φορά στην ιστορία της open era (σ.σ από 1968), τρεις εκπροσώπους σε κυρίως ταμπλό ενός Grand Slam.

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου κατάφερε μέσω της προκριματικής διαδικασίας να περάσει στο κυρίως ταμπλό του US Open, με την Ελληνίδα τενίστρια να βρίσκεται για πρώτη φορά στην καριέρα της σε κυρίως ταμπλό ενός τουρνουά Grand Slam.

Η 24χρονη θα πλαισιώσει τον Στέφανο Τσιτσιπά και την Μαρία Σάκκαρη, που θα λάβουν επίσης μέρος στη διοργάνωση, με τη χώρα μας να έχει για πρώτη φορά στην ιστορία της open era (από το 1968), που θα έχει τρεις εκπροσώπους σε κυρίως ταμπλό Grand Slam.

Ο Στέφανος και η Μαρία πέρασαν απευθείας στο κυρίως ταμπλό, αφού ο Τσιτσιπάς είναι στο Νο. 3 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ η 26χρονη βρίσκεται στο Νο.18 της WTA. Ηταν οι δύο σίγουροι εκπρόσωποί μας στη φετινή διοργάνωση. Αντίθετα, η Βαλεντίνη έπρεπε να περάσει μέσω των προκριματικών, με το Νο. 146 του κόσμου να πετυχαίνει τρεις νίκες.

Στον πρώτο γύρο νίκησε την Μπρονζέτι (2-1), στον δεύτερο την Καλίνσκαγια (2-1) και στον τρίτο την Λιανγκ (2-1), με την συμπατριώτισσά μας να πραγματοποιεί μεγάλες εμφανίσεις και να περνάει με το σπαθί της στο κυρίως ταμπλό του αμερικάνικου όπεν.

Η Βαλεντίνη μάλιστα έγινε μόλις η 6η Ελληνίδα που μπαίνει σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης στην ιστορία της open era. Πρώτη ήταν η μητέρα της Σάκκαρη, Αγγελική Κανελλοπούλου το 1985, ενώ ακολούθησαν οι Όλγα Τσαρμποπούλου το 1988, η Χριστίνα Παπαδάκη το 1993, η Λένα Δανιηλίδου το 2001, και η Μαρία Σάκκαρη το 2015.

Αυτή είναι επίσης η πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια που η χώρα μας θα έχει δύο παίκτριες σε κυρίως ταμπλό Grand Slam. Τελευταία φορά ήταν το 1998, όταν είχαν παίξει στο US Open οι Αγγελική Κανελλοπούλου και Όλγα Τσαρμποπούλου

Η πρώτη φορά που είχαμε δύο εκπροσώπους ήταν το 2002, όταν είχαν παίξει στο κυρίως ταμπλό του Γουίμπλεντον οι Λένα Δανιηλίδου και Κωνσταντίνος Οικονομίδης. Αυτό έγινε ξανά το 2017 στο Ρολάν Γκαρός, όταν είχαμε τον Στέφανο Τσιτσιπά και την Μαρία Σάκκαρη.

Το φετινό US Open είναι ιστορικής σημασίας για την Ελλάδα, με την Γραμματικοπούλου να έχει πλέον εξελιχθεί σε τενίστρια top επιπέδου, την οποία αναμένεται να δούμε τα επόμενα χρόνια να λαμβάνει μέρος και στα υπόλοιπα κυρίως ταμπλό Grand Slam. Το τένις στη χώρα μας έχει ανέβει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, με την Μιχαέλα Λάκη να ακολουθεί.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024